Followers

31 March, 2009

Keizinan Masa Yang Seketika

Agak lama blog aku ni xbciter kisah aku. Walaupun ari2 aku jengah...aku terjah blog kwn2...tp nk update citer sndiri, sangatlah malas bg aku. Lately, mlm2 aku dh jarang online..sebabnye aku bg laluan kt mypie nk beronline..dan aku plak dh penat seharian di opis mngadap pc. Naik kejung mata aku ni...huhu. Skang dh xde aktiviti memasak...sumenye main oder.
So perkembangan terbaru aku, insya-allah aku akan memasuki usia kandungan 8 bulan mggu depan. Cek up bulanan aku setakat ni, sumenye alhmdulillah ok. Barang2 kelengkapan menyambut bby baru dah pun selamat aku beli. Tu pun aku beli mana yang perlu aje...sb barang2 madihah masih ada yang elok2 bole digunapakai. Aku takut xsempat nk membeli, skali dh terberanak plak. So far pilihan hospital untuk aku brsalin ada dua...mane satu yg aku pegi nnt terpulang pada cek up aku bulan april ni. Mudah2an sumenye dipermudahkan allah. Nama-nama pilihan pun dah aku sediakan, walaupun setiap kali scan mngatakan bby boy...aku tetap gak mncari nama untuk bby girl. Apepun,smoga aku peroleh kesihatan yang baik sehingga aku selamat brsalin nnt. Dan untuk anak2ku juga, smoga allah lindungi mereka. (anak2 - madihah n bby dlm perot ni...bkn aku pknen kembar...:)
* aku dh dpt makan manggis...lupa lak nk snap gmbo..beli je teros2 makan. Madihah pun suka...dlm2 dia kata masam tu...siap mntk lagi...lagi dan lagi...

19 March, 2009

Keinginan Ku

Aku tingin nk makan manggis lah. kat mane ada jual ek.
Sedang aku menulis, sedang aku ber'ym'...sedang aku brcakap
aku teringtkan buah manggis ni aje. Kemen terasa2 kt anak tekak aku ni ha...

12 March, 2009

Very The Mengelitis


Apsal nmpk pink je sume ni bu....

Ada cam J.Lo kuih lapis x???huhu

Citer dah agak basi...sabo jelah ye. Aku kn terlampau rajin...huhu. Gambo ni time otw ke umah nenda dia. Kadang2 mood dia nk melaram, xpayah disuruh2...nmpk spek je dan2 tu nk pakai...nmpk lip ice aku..dan2 tu gak nk soh pakaikan kt bibir dia...klau x ikut arahan...maunye dia 'berlakon' smpai aku kena marah...gerammm. Ada tu plak, bile di soh pakai spek ke ape...ada masa sentap...ko ayat mcm mane pun lah...aram jalan. Time ni pun kejap tu jelah dia nk memakai spek nye...lepas tu kem salam....nak2 bile di soh amik gmbo...dia plg xbekenan amik gmbo eh...aku je yg pksa...kijam tul ibu dia...kuikui.
*Madihah bru je baik dari demam...xsabo nk blk esok jumpe dia...

11 March, 2009

Versi Ct Nurhalesot....kuikui

video


Dah lama xuplod video kt blog....layan jelah suara2 sumbang sumbing yg aku rakam cuti bru2 ni...bole ubat rindu aku pun ye gak ni...siap ketawa sorang2 klau dok layan tgk video ni...ada 2,3 tp aku letak yg ni jelah....madiha ni nk mnyanyi pun ikot mood...kdg aram dia nk nyanyi...bahasa dia, sengau dia tu...aku pun xpaham.huhu...layannnnnn

06 March, 2009

Kala Ini

Current Mood: Sakit Seluruh Badan :((
Mohon pada Allah semoga aku peroleh kekuatan dan ketabahan hati.
Sesungguhnya aku sangat-sangat tak berdaya lagi......

03 March, 2009

My Dealova


Tiada kata-kata yang dapat diluahkan melainkan doa mengiringi langkah mu.
Tiada yang dapat aku hadiahkn dengan barang yang mewah melainkan kasih sayang yg abadi.
Tiada yang termampu aku luahkan betapa aku terlalu cinta, kasih dan sayang kepadamu.
Pengorbanan yang selama ini aku lakukan, adalah tulus ikhlas untuk dirimu, bukan untuk dibalas, tapi cukuplah sekadar tujuan ingatan.
Semoga hari-hari yang kau lalui, akan diiringi dengan kejayaan.
Semoga Tuhan memberkati, merahmati perjalanan hidupmu.
Bila mana kau suka, ketawa, gembira dan menikmati hari-hari yang indah ini,
janganlah kau lupa insan yang paling kebelakang, terakhir lagi dipandang sepi yang sntiasa menyokong, memberi semangat, dan sntiasa ada disisi mu ketika hayat masih ada...iaitu aku yang akan menjadi teman mu sama ada suka,duka, gembira, sedih, gagal, berjaya, sempurna, cacat, dan akan ada hingga terhentinya nafasku.

Selamat Ulang Tahun Cintahati ku...selamat sejahtera juga untuk dirimu.
Semoga dipanjangkan umur, dimurahkan rezeki dan peroleh kesihatan yang baik.
Semoga kasih sayang kita berpanjangan hingga akhir hayat.
Hargailah pemberian hadiah tulus suci yang paling tak ternilai, yang tak mampu dibeli dengan sgala harta didunia iaitu anak-anak dan keluarga mu yang sentiasa ada disisi.
Doaku sentiasa mengirigi langkahmu...sentiasa doa yang terbaik buat dirimu.
Setiap saat, setiap detik waktu yang aku lalui, tak pernah pudar ingatanku terhadapmu.
*smlm besday mybonda mertua...selang sehari je ngan mypie.tggu masa sesuailah, bila sume org ada bru celebrate...nnt xbest la klau x cukup korum...kan my biras(khaslysha)...kan...kan...hehe *

01 March, 2009

I'm a big...big girl..in a big...big world

yuli, dihah n hani

with mypie


Ikan yg beso gile..bnyk...

eyahh...eyah...


ibu n dihah..yg dh keletihan...

buai...laju..laju...

kemen suka turun, naik bukit


Still lagi entri pending dr aku..citer dah basi...tp aku nk ekjas gak kasi timbul dlm blog aku ni...hehe. 15 Februari lepas, aku g terminal 1, seremban. Aku gase dekat 3,4 tahun gak aku xjejak kaki kesana. Dulu praktikal kt seremban, mng kerap le kesana. Bcintan,cintun pun kt sana. Just jalan2 je. Bile madihah dh makin cecah ke usia 2tahun ni, aku tgk peel dia nk nyoping dh trserlah...masok kedai kasut..dan2 soh bukak kasut yg dia pakai tu..dia tnjuk kasut yg ada kt rak2 tu...nk di terainye satu2...makin lak bkn kasut yg jenis tuk budak2...yg mcm style org beso tu dia nk nerai...dan lastnye dia dh siap peluk kasut yg satu tu..dan2 soh pakaikan...nasib le pilihan dia tu bekenan gak dek mata aku ni. Kalau x, kompem aku rejek siang2...

kasut yg dia dh siap2 pakai kt kedai..xdan nk masok kotak...

Then dar terminal 1, gerak ke taman ikan yang penah aku citerkn dlm entri sblm ni. Bebas brlari kesana, kemari...main buai...siap dia nyanyi...'buai...aju..aju..ampai, kok... ena...'..sengau nye kemain...kihkih...ape pun, masa yang diluangkan tu, sgt2 brmkna buat aku dan madihah. Macam dh lama sgt xpegi kemana2...mcm dh lama sgt xrasa happy mcm tu...