Followers

03 January, 2011

Dihah ke Skull

barang2 skolah..yg dora set da lama beli

beg skolah pun guna yg lama je

soh bdiri tegak, dia bntai letak tgn kt pipi


Untuk sesi kemasukkan dihah ke tadika, aku xdpt nk antau n tengok dia. Dh hiba gase ati aku, aku bukan xnk cuti...tp tau jelah tugas menangung keje org(dlm gomen) ada beberapa hari tertentu yang aku xleh cuti. So, ari sbtu malam, aku mintak dihah pakai baju skolah lgkap ngn kasut n tudung. Saje soh dia pose, ada ati x dia nk g skolah nnt ni. Tengok laju je dia makai baju...mcm2 posing dia buat...plg xtahan org soh bdiri tegak..dia bantai nk buat peace. So arini, 1st day dihah g skolah n bcmpur ngn ramai kawan2. Mak aku ckp dia xnangis...kiranya dihah oklah bole terima. Tapi dh lama2 dia tgk ada yang budak2 menangis xbenti2, dia lak bntai menangis sama...sabau jelah budak tu. Tapi mak aku dh pesan, jgn nangis2, nanti cikgu xbg menan. So dia diam la...jenuh la mak aku menunggu smpai ke kul 12 tghari. Xpelah, mggu pertama g skull mcm tu la kan.

Adiknya lak pun sama. Dh lama dok bkepit celah ketiak atok, nenek kt kmpg, tmbah lak aku cuti 3 ari direct aritu wah kemainn arini dia buat hal...menangis siap bjurai2 air mata...xtahan aku tgk...sudahnye aku naik gk ke opis tgk jam dh kul 8. Tahan xbkpes, risokan dia. Takot nangis xbenti. Kul 9 aku jengah lagi, bukak2 pintu je tgk dia ligat memain. Lega dh gase ati...siap dia tarik tangan aku ajak masok. Then lepaskan masok kt blk menan, dia dh dpt ball dh terus xnmpk aku...so aku tglkan dia dgn ati yg tenanglah skit....tghari td, makan laju2 terus g tgk dia lagi. Tengah tido..sianlah hai. Gase nk dokong2 terus bawak blk...tapii apakan daya, blm time. Xpelah, smggu dua ni aku berkorbanlah skit. Tengok ammar 2,3 kali seari kt taska. Sok dia dh ok, dh serasi...baru lah aku tgk skali seari ke ape ke.

*tahun ni try nk simpan cuti...arap2 bjaya.

2 comments:

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

ooo ammar dah masuk taska eh? den tak tatau pon..wuwuwuwuu..

amboi dihah..kanmain. besor gak eh tudung dia..ehhehe

alor..sure cedih kan takleh nak anto dia g 1st day kat skool
takpelah kang masuk derjah satu ko anto ye mek

@e_da said...

huhu akak dah g skull la.. so comel.. sian ammar.. camtu la kita kan ja.. kalau leh nak tgk anak membesar depan mata.. tp apakan daya...