Followers

28 February, 2011

Gile Fresh!

video


Ketam yg masih idop.

Ok ni bukan hasil tangkapan dr mypie atau sape2 dr family aku. Ni hasil tangkapan masa org balik kelaut, terus2 tahan depan umah...ekekek. Kebetulan masa aku tgh sorong2 c amar kt depan umah, nampak dh kelibat org balik kelaut nk menghala ke pasar. Xdan long (panggilan aku pd org tu) nk g paso aku dgn selamber menahan motonya...dia tnjuk sebungkus plastik ketam 'genjong'(nape pnggil genjong idak le aku tau). Dia tnya 'nak ke?'..laju2 aku cakap 'nak..nak'. Dia soh timbang bape, kang dia dtg amik duit. Laju je soh abah aku bwk g kedai, timbang n bayaukan..hahaha..kong asam jew kan. Dah timbang, abah bwk balik..aku tnya nk masak ape. Kalau masak berlemak2 ni kang mng feel...lgpun anak2 gemau ngn ketam. So aku pilih untuk merebus ketam tu. Letak serai, boh bawang putih, bwh merah...siap.


Dihah paling suka makan ketam...ratah gitu jew. 3, 4 eko dia sorang jew. Ketamnya pun bukanlah beso mane. Berjam2 la aku dok kt dapo semata2 nk kopekkan kulit ketam tu ha..dihah tau makan jew...


*Sedap dpt mkn fresh2..xdan jumpe ais lg ketam tu ;)

2 comments:

eLLy said...

ketam ketam ketam ... i like ketammmmm

deqlis said...

sedpppp nyer ketamm freshh lagi lah kan??

masak kari nenas ketam sedap..fav tue,..

masak lomak cili api pun sodapp..

goreng mentega ketam telur masin pun sodappp...perrghhh

melelah deqlis di buatnyerr.