Followers

18 July, 2011

Rombongan Tadika Madihah

Kt floria..xmasok pun.masing2 dh keletihan.



ngan besfren dia kt dlm muzium

sedap je ko duduk kt ctu kan..hehe


dinosor yg buat ank2 aku takot


telur dh menetas...ekekekek


nmpk cm real je kapal trbang tu..tp yg benau lukisan jew


kt zoo


blakang tu harimau


sila beratur yew


Sabtu lepas, 16 jun we ols nyebok join rombongan tadika madihah. Dia naik bus ngn kakak n mak aku. Sb aku dr ptrajaya, so kiteorg naik kete. Jumpa kt destinasi yg diaorg pegi. Mula2 pegi zoo. Memang eksited la dia. Nak2 tgk harimau. 2 kali repeat g tmpat harimau. Makin plak harimau tu pemalas nau, dok melepak je. Xgeti2 nk bjln ke ape.haha. Then gerak ke pusat sains. Skang tgh musim dinosor kt situ. C adik punyelah penakot...siap2 nangis2 ajak balik. Sian dia aku tgk, soh tutup muka dia ngn towel. Riso gak takot mlm xtido, kot mengigau ke.Tp alhmdulillah, xde pun. Madihah of cos la, mula2 tu mood xsmpai lg kan. Nangis gak la tgk dinosor tu..tp lama2 ok dh. Dia yg paling sonok jalan sana sini.

Lepas pegi pusat sains, pegi lak muzium. Aku gase, muzium ni xsesuai la bdk2 tadika pegi. Bukan ape la, diaorg blm time lg nk mnghayati zaman2 dahulu kala ni. Sejarah blm dipraktikkan. Bile dh masok skolah rendah, dh tahu membaca aku gase baru sesuai. Tu pun masok muzium, diaorg buat derk je. Tgk mcm ye xye. Sabo jela. Mungkin dh letih kot. Kt muzium adalah dlm 1 jam je. Pastu last skali gerak ke putrajaya. Kebetulan masih ada floria lagi time tu.

Pukul 9 mlm diaorg gerak blk kmpg. Aku balik umah terus. Keletihan yg amat. Ape pun, satu pengalaman, satu kenangan yg paling best buat madihah n kwn2 dia.

1 comment:

Cik Jari Tembam said...

lama dah tak gi rombongan mcmni hehe best! :D