Followers

27 July, 2011

Sofa Baru ;)

Ala2 cleopatra nye patern.


Sofa jenis L shape, tp xletak lg.


L shape nye jenis bulat.


Minggu lepas saje la gatal2 g jalan2 tgk sofa kt kedai2 perabot area bangi n kajang. Dulu2 kalau beli perabot2 mesti pegi puchong, ntah apsal skang dah xgeti plak nk g puchong. Mungkin bangi lebih dekat kot ;). Lepas dh masok 2,3 kedai area bangi, sume xmemikat kalbu. Cantik tu memang cntik, tp memikirkan ruang kt umah tu tidaklah bape besau, so cancel jelah nk beli yg jenis 3,2,1. So gerak la ke kajang. Ni last kedai aku pegi. Tengok sofa tu pertama kali terus la jatuh cinta. Dan2 plak g tmbah kusi jenis cleopatra psl aku amik jenis L shape. Kang org datang, xkan nk dok ramai2 kt sofa tu je kan. Xpelah, pejam mata jela bile dh smpai nanti tau la nk susun.

So semalam, sofa dah smpai kt umah. Kebetulan mak ada kt umah, so mak la yg terima penghantaran tu. Hati aku punyelah xsabo2 nk balik, nk tgk cmner gupe nye kan. Jakun la kan, sofa baru katenya. Sok2 dh lama2 jemu plak. Adoiyaii.


*Masih belum kemas umah dengan jayanya. Ada je sepah sana sini. Ditambah pulak dengan hasil lukisan emas anak2 aku, maka lagi bertambah2 xberkemas la umah aku tu.

9 comments:

♥ EeiNz ♥ said...

kin dulu sll beli perabot kat equine. ade satu kedai tu nama lestari setia. sblh jusco. memang murah la bagi kin. siap leh tawar menawar lagi. time kin nak pindah sini, abis sume kin borong sana dulu ja. hehehe

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

wah..wah..sofa baru noks.hehehehe

aku tunggu duk umah sendiri la baru tukor baru ni hhhheheheh

cujen said...

cantiknya sofa cleopatra tu! bape weh? berkenan betul aku ni

eLLy said...

selamat hari raya.. hehehehe ;p

Cik Puan*PIE said...

eeinz:tu la kan.majoriti brg2 kt umah tu sume beli kt puchong.psl murah la jugak bnding ngn kedai lain.

Cik Puan*PIE said...

rose:aruslah ko nyopping sakan bile dh ada umah sndiri nnt.syoknyeee

Cik Puan*PIE said...

cujen:cleoptra tu ada 3 kaler (brown,white, black).nnt aku pm ko hrga nye ye.segan la nk ckp kt sini.ekekek

elly:yeszaa...selamat ari raya sis elly elena ;)

Mawaddah said...

klu g raye umah mu dpt dok sopa baru ye ja..hihi.cantek.seronok ngan rumah baru

ummiaqeef said...

wah..ade sofa raya dah..kite xde kot..pakai je ape yg ade..sofa 3 seater tu, tu pun dah kena conteng ngan anak.. :(