Followers

06 October, 2011

Awas Kamu Ya ;)


Skang kt opis dh xbole online fb sangat2. Cam sebelum2 ni, syok je on fb dr pagi smpai petang ke,pagi smpai lunch ke, pagi smpai esok malam ke keje TETAP jalan, mata pun xsangap mane. Setat je ari senin lepas, mula la sume benda nk dipantau. Aku heran betol la perangai manusia ni. Xpenah nya la nk buat xkisah hal org lain. Sebok la sangat2 nk amik tau ape org buat, ape org tgk, ape org citer, dan bole dikatakan setiap pergerakan, setiap keje yang kau buat tu sume nak ditelek. Fedup betol aku ngn diaorg ni. Aku gase, selama ni klau on aje fb tu keje siap jugak ape, claim jalan dh selamat masok poket bos lagi, org call dpt pick up lelaju, xdelah sok dlm laporan ko nanti tmpat sekian2 xde makhluk, call 10kali pun xjawab2. Kang bos panggil, ada je depan mata, kau nk tnya itu ini pun senang. Bukannye org online dari pagi smpai petang tu xde keje. Ada, tapi pndai2 la manage masa. Xyah la smpi nk buat2 laporan bagai sape yg online, sape yang tidak, pastu nama kena panggil nk disoal jawab bgai. Ape yg nk ditanye?nk jawab ape?aihh pelik..pelik. Punyelah banyak keje2 yang lebih penting kt pejabat ni, hal yang remeh temeh ni gak yang ko bangkitkan ye. Kesian sangat2. Perangai mcm f**dek.

*Tempat mak lampir tu memang puaka la aku gase. Yang ganti n duduk tempat tu, mula2 baik yang amat peel laku, tapi bile dh lelama mak oiii mcm hawau. Terjeling2, terumpat2 hal org. Kipas bos no 1, skit2 mngadu, skit2 jumpe bos cakap itu ini. Yang aku pelik gak, bos ni boleh percaya bulat2 cakap dia tu, siap skali dia yang dgau arahan si mak lampir ni. Aihh ntahlah manusia ni. Xabis2 kan perangai busuk ati.

4 comments:

Ida WC said...

kat mana2 pon ada jer org camnie. susah hati bila tak dapat susah kan org. nak wat camne hadap jer lah..

cik gObu said...

opis ku mmg dh lame x leh online bagai ni...jdnyer aku pn malas nk online kt umah pn malas

eLLy said...

hurmmm politik di tempat kerja .. sana sini sama jer .. tapi sekarang FB pun boleh di jadikan alasan untuk menjatuhkan orang

*SiRibenMerah said...

ada jugakkk..

x abes2 kalo nk melayan haja.. wat tatau sudahhh~

janji hidup ceria bahagia.. kesihatan pon terjamin...