Followers

26 October, 2009

Ammar Turn's 5 Month

Baru bangun tido...

masyam je muka nya tu...xnk snyum pong

hah...brulah ensem dk ammar busyuk niiiii

Arini genap ammar berusia 5 bulan. Kejap je masa brlalu. Jumaat lepas, aku bwk dia g check up then injection tuk 5bln pnya...smpat le aku menanya doc tu ammar ni dh bole bg makan ke. Pasal aku tgk dia memandang aku dok mngunyah pemakan, kemain mengendeng benau gupenya. Then doc tu bgtau, mng dh bole mula bg makan. Nanti klau mula lambat, baby dh pndai memilih nk mnyusu aje. Berat ammar skang dh 6.5kg...bile dia dh kenyang menetek, otomatik dia akan meliuk lintukan badannya. Smpaikan pale nk cecah ke lantai dh klau aku dok pngku dia tu...kuat menendang...kuat gelak...nangis pun bole tahan...gemau tgk tv...geram tgk kakaknya main beskal depan dia...tido nk mngiring...meniarap dh bnyk kali...tp payah gak kdg2 dia nk ekjas bontotnya tu...berattt..huhu.
Ape pun, semoga ammar mbesar dgn sihat, dilindunggi Allah dan mnjadi ank yg soleh....

dengan atoknda nya...

*asyik citer psl kakak dihah je...arini nk citer psl ammar lak..hehe sian bdk cemetot ni.

11 comments:

MRS. K said...

klu mak-mak kite dulu, 4 bulan dah kasi makan.. hehehe

Aziesham74 said...

lambatnyew rasa nak membesar kan dia kan wahai ajaiiii...
emmm,,mek dah lalui semua tuuuu...jap gi dia akan smpi ke tahap lasak yg sukar di ungkap dgn kata2..bersabar lah yeww wahai ajaiiii

nasaoji said...

yer..membesar dgn sihat dan ceria..cepat masa berlalu, dah 5 bulan ammar!..

mama_auni said...

cepatnyer ammar dah 5 bulan...

Dee said...

comelnya ammar..anak sy kan haja..dlm pantang masa dkt 2 bulan gitu sy dh sumbat nestum..cair2lah..hehehe...lama dia tidur n kuranglah nangis2 ni..sbb dh kenyang..

@e_da said...

Ammar makin encem.... awal2 ni haja bg makan apa kat ammar?

PuteriSatu said...

geramnya ja... comel ammar... rambut dia tak macam dihah kerinting ye... rambut ammar lurus kan... comel sangat..

Cik Puan*PIE said...

mrs.k:aha mng betol..ank2 sihat je mbesar dgn jayanya lak tu.skang je takot nk bg mkn...

Cik Puan*PIE said...

aziesham:mng nk kena sedia dr segi fizikal n mental..jgn sok dh beso nk g skolah mak nya jd tarzan ari2...huhu
nasoji:mng kejap je gase..tgk2 sok beso dia dr mak nya...
mama_auni:sama2lah kite mbesarkan ank...hehe

Cik Puan*PIE said...

dee:kite ni takot skit nk bg mkn...dihah dulu dkt 4bln bru kasi nestum..nak2 plak dia xdpt bf fully...tp umo 5 bln dh tegap lah...
aeda:bg nestum beras merah tu kak ida
puterisatu:cpt kak kasi adik kt aqilah..bby boy lak..hehe

♥ EeiNz ♥ said...

pic ammar yg 1st sebjik mcm kakak dihah ;)