Followers

15 November, 2009

Macam2 Hal

Budak demam...sian dia

Dihah yang semakin sihat...syukur alhmdulillah

Alhamdulillah, masok arini dihah dh fully sihat sepenuhnya. Dh bole memain...dh bole menyanyi dari satu lagu ke satu lagu...naik beskal, kayuh laju2, berlari, makan pun ada gak lak seleranya bila mak aku masakkan lauk pindang. Tapi tu le, 1 pinggan 1 jam xabis2 lagi dok mnyuap...pesen budak2 nk makan sesambil nk memain skali kan. Xpelah, janji dia nk makan.
Dan aku plak, xsemena2 jumaat lepas mcm nk maut gase badan aku ni ha. Cirit birit xhenti2 2 ari. Aku pk2 balik ape makanan yg aku dok pulun smpai aku cirit punyalah teruk skali. Makanan yang aku makan, sama aje ngn org lain makan...as mypie la..ape lauk yang dia makan, itu jugaklah yang aku makan..apsal dia xcirit lak kan. Ntahlah, dh bahagian aku kot nk dapat pnyakit. Sampaikan kencing aku pun berdarah....kurang air...cuma aku mohon pd Tuhan, janganlah sampai aku ditahan wad...sian ammar nk menetek cmner klau aku dh dok kt wad...alhmdulillah masok arini, aku dah beransur pulih.
Jumaat tu gak ammar demam...kejap ok, kejap panas balik badannya....pagi ni mak dh mandikan ngn air kelapa....ok la aku tgk keadaan dia...bukan ape, aku giso klau time aku keje ammar demam, meragam...bukan aku xbole cuti...tapi kadang2 aku takot org xpaham keadaan aku. Mungkin org pikir aku saje bg alasan mcm2 xnk g keje...saje nk monteng keje...(kes mcm ni penah jd kt aku..bkn xpenah jadi)...bos sendiri memekak kate aku asyik cuti...(bukan bos yg skang..bos bangang yg dulu)...yelah, xkena pd batang hidung sndiri mng bole ckp mcm2...tp bile smpai masa trkena kt diri sndiri...itu jam jangan nk salah kan org lain...aku penah buat entry psl dihah demam nk tumbuh gigi kt blog yang kena spam dulu....jadinya, bile dihah dh masok wad aritu...yang ari jumaat aku masok opis xsmpai 2jam aku dh gase nk tumbang...xkan ari senin aku nk cuti lagi....tapi klau dh keadaan memaksa aku cuti..aku cuti gak...nyawa anak2 aku diaorg xbole pegi beli kt super market paling high class skalipun...
Ape pun, aku mohon pada tuhan, semoga aku peroleh kesihatan yang baik2 aje untuk besarkan ank2 aku...aku jugak arap anak2 aku sihat walafiat jauhkan dr segala pnyakit yang merbahaya....

3 comments:

nmmy84 said...

smg semuanye akan baik2 aje lepas ni mama.musim jgk ni...ujung tahun seiring musim yang tak menentu.

aku pun this week kene gak.rase nak pitam.klu blh jauhkan lah

Dee said...

cabaran ibu yg bekerja mmglah gitu..apa2 pun still keluarga diutamakan..betul x?

cik gObu said...

sabar babe
ni semua dugaan ni

alah bos ker kwn opis ker leh ckp ape yg die nak

nyawa anak2 family lg penting