Followers

06 November, 2009

Itu Ini...Begitu Begini...


Hari ni, mcm xde mood langsung je nk g keje. Sejak bos aku xde ni...aku memang dh lgsg2 xde keje. Pegi keje smata2 memenuhkan waktu keje aku dr 8 pagi ke 5 petang. Bosan wei ari2 mcm ni...aku nk kena hadap benda yang sama mcm ni lagi sebulan la kot. Kadang2 smpai aku kate dalam ati...mcm xberkat je gaji yang aku dapat 2 bln ni...yang ganti bos aku tu plak...xde keje pun nk bg kt aku...minit2 n folder2 sume dia buat sndiri...penah gak 2,3 kali aku printkan minit tuk dia...aku bg kt dia..dia kate dh print pun...jd da ada pembaziran disitu. Tapi nasib la aku xbuang ke ape...aku pk nnt bos aku balik mst dia mngaruk soh aku print sume2 minit yg dia xmasok meeting tu. Dan badan aku mula lah time2 gini nk mncanak naik nya. Time bos ada...aku akn tggu smpai bos aku blah bru aku makan...lapo ke x, tetap aku tahan. Xsyok lak nk makan kang kejap2 dia pnggil...duit pun jimat aku gase...sb nya lunch hour kdg2 aku masih lg bertenggek kt depan pc aku ni...paham2 jelah bos aku pun jenis yang xgeti nk stop keje wlpun bangunan runtuh kt sebelah dia..kuikui.

Jadi ape yang bole aku katekan, dalam masa 2 bulan ni aku sangat2lah bosan dok kat opis. Nak2 tgk kerenah mak lampir n the geng....dr mata bwk ke mulut dia...ada je yang dia xpuas ati...mcm dia tu perfecto sgt2....tp ada jugak biter gembira...bln 12 ni dia pencennnnnnnnnnn...yahoooooooooo.....tapi walauape pun karekter dia...mngumpat, mngkeji, perli2 org....aku mcm biasa...tegur dan hormat dia sbg org yg lebih tua dr aku.

*kdg2 dia mnghantar ank2 dia cek ape yg aku buat kt dlm bilik dgn berpura menanya tanda2 pknen la...buat2 faks la dlm blk aku walhal mesin faks berkoyan kt luau, buat2 tgk hujan xhujan kt tgkap blk aku ni...dan mcm2 lagi lah...tp xpe...aku pun pndai brlakon. Aku dh siap2 ready jwpan aku...'puan i dh tinggalkan keje untuk i buat masa dia xde'....sngaja aku menaip balik teks2 ucapan yang ntah ape2 yg konon2nya aku ni pun bz la jugak kan....terer x aku???gasaklah hei...

*dan for sure markah SKT aku tahun ni corot dan carut lg. For sure 2bln yang bos aku xde ni tetap jugak dinilai sbg pekeje mkn gaji buta aku ni....so 0 markah disitu...xkisahlah hei nk letak bape pun markah aku....janji gaji aku tetap jalan mcm biasa...time naik dia naik....org bole mngata dan menilai...sukati la labu

*kadang2 aku menangis gak walaupun mulut aku bkata lantak ko la...gasak ko la nk kate ape...yelah klau dh ari2 mcm ni je keadaan nya...tnsyen la lama2 kan....

* kdg2 kalau aku cuti ke mc ke...ati aku xtenang dok kt umah...mcm2 yang aku pk hal2 opis ni...hal2 org opis pun ye gak...ntahlah...xtau nk kate ape hei...

6 comments:

rose said...

haja..
bes ape takde keje..keh kehkeh

tapi tula kan..rasa tak berkat je duit. abis, dah takde keje..kang kite tanye2 keje org len utk ditolong cam nyebuk la kan..agagaga

biasala..manusia. rambut sama itam (even skang dah leh kaler mcm kan)..ati lain2..

cheers!

Ada Ayrissa said...

erm..sabo yer jaa...
mmg boring kan kalo xder kejer...
dulu penah rasa kat mampu..huhu...

cik gObu said...

alah babe
dh mmg manusia mcm gitu
mane senang tgk orang lain senang
lebih2 orang melayu ni hah

yer walaupun aku melayu
tp aku tetap jgk nk kata
org melayu mmg tak suke tgk orang melayu lain senang

jdnyer ko buat bodoh je

berkat atau tak rezeki tue
bkn kita yang menentukan
tp ALLAH

bersabar k

Dee said...

sabar jelah..nk buat camana kan..bukan senang nk puaskan hati semua org..

nmmy84 said...

kt semua bukan perfect ma.tapi cukupla dengan p keje tepat waktu kt masuk..sampai mase kt balik.bukan monteng pun.time ade bos nak suh buat keje...kt tetap ade..orang lain tu buat nyemak ye tu.sabau ye.itula dunia keje namenye.mane2 pun same.klu dipikir mau hempuk ye kepale orang camtu.haha

CRAZY BEAUTIFUL88 said...

memang boring giler kalu tak der kerja, akak pun pernah gak kena cam gini, bila tak der kerja, kaki akak mulalah laju aje nak merayap