Followers

24 November, 2009

Kesayangan Hamba

Aku masokkan dua2 skali dlm buai..dh kakaknya xnk mngalah
Ammar relaks je..kakaknya kedekut gile...huhu

Kali ni aku nk citer psl dua beradik ni plak...gase cam dh lama xciter psl budak berdua ni. Dihah semakin sihat, dan dh mula menunjukkan ciri2 diri dia sebagai 'kakak'....nak tau ape dia...sejak dh nk masok 3tahun ni, dia ngn adiknya garang....jeles kemain, adiknya nk masok buai dan2 dia pun nak jugak jadi kenalah adiknya mengalah dah dia menangis2 nk masok buai. Walhal klau adiknya xde, buai pun dia xheran nk pndang. Pastu dia geram2 sayang kat adiknya...dia geget tgn adiknya, lepik ajew adiknya, dok tayang beskal dia depan2 adiknya. Dalam diam, xsmpai bape second dia dh lepik adiknya pstu dia lari laju2...skang aku guna pkai ape yg dihah nye barang aku beli dulu. Cam stroller, walker, buggy...tp tu lah, sume2 yg ada tu dia xkasi can adiknya guna..dia ajew yg nk naik stroller, worker bgai tu...kdg aku masokkan adiknya kejap..dia sorong la adiknya tu...trkekek2 la adiknya gelak...kelako pun ye aku nengok...psl nya stroller tu mcm bgerak sndiri...dh org nye petot dok mnyorong...kahkahkah....

sian dia..pndang org mkn jew...

senyum2 ni nk goda sape ni ammar???

hal ammar lak...skang dh pndai mngenal org...org yg dia xbiasa tgk atau jarang2 jmp...dia cm xbape nak...kejap je org tu amik, dia dh nangis...sah2 le bkepit celah ketiak aku ngn ayahnye aje lah ni...pstu time dia baring ke, tgk tv ke, memain ke...jgn xde org kt sebelah dia...dia nk kite ni mngadap dia ajew...kdg2 tu smpai trtido sndiri lah dia dok pndang aje aku ni ada ke x sebelah dia...tgk2 dh katup mata dia...sonang...tp cuba ko bangun g dapo ke..g toilet ke...ha mng dia melalak mncari org...penakut nau ke ammar?? pengasuhnya pun ckp bnda yg sama...sabo jelah. Skang yg bole dia buat meniarap ajelah...suka isap jari, smpai basah2 lengan bajunye...xlama lgi dia dh nk masok 6bln...aku still lg bf dia tnpa formula milk...tp tipulah klau aku ckp xpenah bg FM lgsg...sebabnya masa ari 1st brsalinkan dia, susu aku mng xde klua lgsg..setitik pun xde...nurse bgtau, dia xbape nangis sgt, xbagus untuk jntung ke ape lagi ntah..xingt aku...then dia xnyusu lg...sbnya masa kt wad nurse tnya nk BF atau bg FM...aku ckp ngn nurse tu nk BF.tp dh masa tu susu aku xkuar...so bile dh dgr nurse ckp dia xbape nangis....then xnyusu2 lg...aku pun bg la kebenaran soh nurse bg FM...skang aku still bf dia, dan arap sgt2 bole bf dia selama yg bole...xberani gak nk letak sasaran...buatnya susu kering...yelah walaupun aku cuba mcm2 pemakanan untuk tmbahkan susu badan, mane tau kuasa tuhan jugak yg menentukan smpai umo bape aku dpt bf ammar...makanya skang aku bdoa aje, supaya susu badan aku masih lg mngalir untuk aku susukan ammar.

8 comments:

DYLA said...

comelnya dua2 masuk buai! geram plak akak tgk.

nmmy84 said...

makin comel anak buah aku ni haaa..wah dihah dah mula mengganas tu ma.biasela tu slu die dapat lebih...ni dah ada adik lain pulak.hehe apepun smg ko dapat BF ammar terus.itu yang terbaik.

MRS. K said...

alololo... gambar ammar bawah tu macam dah besau

cik gObu said...

ambOi dihah..
dh biasa manja :)

heheh comel giler ammar babe

♥ EeiNz ♥ said...

alalala.comeynye dak 2 org nih. geram tul !

@e_da said...

comeynya dua2... ammar makin bam bam gebu kulitnya.. geram tgk.. bila mika nak jumpa ammar ni ek...

Dee said...

cutenya ammar..

mummysyafie said...

kiut nya ammar ja..macam muka haja lak akak tengok