Followers

28 April, 2010

Kesian eh dia...

gmbo ehsan:from google

Tiap2 pagi aku akan bedepan ngn 1kete yang aku sgt kenal sape pemandu nya. Tapi aku jugak purak2 xkenal sama dia klau kt jalan raya. Setiap ari bekeje, aku akan hadap kete ni dr umah aku smpailah kt opis. Aku bukanlah sorang pemandu yang cekap atau profesional sgt dlm tugas bwk2 kete ni. Ada masa aku trlajak jugak, ada masa aku trbabas gak..ada masa aku xterer mane mcm pelumba handal tu ha. Tapi setiap pagi skang ni, aku tgk that lady sengaja mcm nk mngajak aku be'racing' ngn dia...kdg2 aku tgk cara dia bwk kete...mcm pmpuan gile. Cilok sana, cilok sini. Pastu trafik light merah main redah jew....bawak kete bole tahan lajunye. Nak2 bile dia nmpk kete aku. awak tu dh la pknen...jaga2lah skit kndungan yg 1st tu. Kalau jd ape2 kan naya. Aku xlayan la org yg nk menunjuk2 depan aku bab kete ni...klau pro sgt bwk kete, g lumba kt sepang sana tu...kdg2 aku gelak je tgk dia bwk kete kejap ke kanan..kejap ke kiri..mcm xtentu arah tau. Kesian sgt...


*Aku tau dia sntiasa peratikan aku. Sebab dia penah tnya aku, 'anta ank kt presint 18 ke..sb nmpk kete v**s wane itam kt situ...aku ckp x..dia seboleh2 kate aku pegi situ..bengong

* dia sgt mngelabah klau aku dpt potong dia...sb kete dpn dia lembap je la aku dpt potong..klau x, aku xlayan la nk racing2 ngn pmpuan gile mcm tu...

* kdg2 dia sgt2 kecoh ckp dia terer sgt2 bwk kete...org lain salah aje...org lain xbetol aje bwk kete...pelik la.

* aku akn sntiasa memerhatikan dia...sbnye aku gase nk gelak je klau nmpk dia dr belakang...sebole2nye nk mncilok n dok depan aku...kesiannnnnn

*kt parking opis, aku tgk dia parking kete pun sukati mak bpk dia je...mcm mane dia masok, terus2 aje dia kluau...xyah nk center ke, tayar kasi lurus ke..arammm...nk sgt cpt smpai opis kot...kesiannnn

* aku xamik gmbo kete dia dh cukup baek ehh...kang dgn2 aku org kate gile...

*aku kena ati2 bwk kete..xsnggup nk mnjawab klau kete kena langgar ke atau lnggar kete org ke...xkoser le aku nk blumba bagai...

8 comments:

ratna said...

yes.. mmg kesian org itu.. belum kena dia belum tau.. sekali bila kena kita tepuk tangan kay.. ha ha ha

Aleeya said...

sama la ngan kak yaya ja, cukup tak bekenan org tunjuk eksyen kt tgh2 jalanraye neh.. rase mo lempang laju2 huhuuu

Dee said...

biarlah dia haja..nk attention lebih kot..maybe kt rumah kurang kasih sayang..hahaha..

LJ said...

Eishhh seramlah! Kat Putrajaya pun nak racing ke pagi-pagi tu? Tak kose lah nak layan! Heheheh.

Aku ingatkan kereta pink tu kereta dia. Sekali google daaaaa. :)

cik gObu said...

huhuu
ape kes dia???

tak layan babe
kang ko plak jd ape2 kang

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

kahkah..ingatkan kete dia yg pink tu hajar..

awatla suke benor eksen2..adui pelik la. if pegnent wat la cara pegnent.
bahaya diri n baby!

Cik Puan*PIE said...

ratna:kesian sb dia bwk kete xtentu arah..

aleeya:eksyen nau le kete dia ekzos kuat...tp bkn nye turbo pun...lagi nk kecohhhhhh

Cik Puan*PIE said...

dee:agknye la krg ksh syg sbnye laki dia keje shift..ekekek..
(sume diriku tau..joyah spot betol la)

LJ:ye la ain..pagi2 ari lagi nk racing bgai...klau layan leh gile..nasib aku wat bodo je..

cik gobu:sb dh jd hal la aku xlayan..seriau aku nk bwk kete laju2 skang..

rose:tu la kan..bahaya sgt2..cara dia bwk kete tu menyeramkan..mbahayakan diri dia n bby n org lain...