Followers

26 April, 2010

Ammar Turns 11 Month

hi kwn2 ibu...ammar dh 11 bulan okeh...
ammar gud boy...ekekek



Wahhh...lagi sebulan jew lagi ank bujang aku dh nk genap setahun...cepat nye masa berlalu. For sure aku rindu ketika saat dia jd baby n membesar 1 hingga ke 11 bulan ni...meniarap...merangkak...bediri sesaat dua...naik walker mcm F1, ketawa, menangis...sihat..sakit...sume2nya pengalaman membesarkan anak2...untuk ammar ketika di usia 11 bulan ini, mcm2 benda dia dh pndai.


1) for sure tiap2 subuh klau aku g mandi, dia msti 'bau' aku dh xde sebelah dia...dia nangis. Bile amik, dia diam...ketawa. then masokkan dlm walker, dia temankan aku iron baju...siap2kan bekalan dia. ke hulu kehilir dia ikot aku...

2) Kalau baringkan dia..dia dh tau...siap2 kais lagi kaki tangannye. Tanda nk menetek..kdg2 dia selak sndiri baju aku...sabo jele...

3) Suka makan roti, biskut. N aku gase selera dia ikot aku...suka pasta, whipe potato kenny roggers tu dia sgt suka...

4) dh mula bdiri dgn sndiri...siap gelak besau lagi...xlama, dlm sesaat dua jew..pstu trduduk


Tengoklah...dia landing baekk pnya kt perot aku.
Walhal kemen beso tilam, toto aku dh bentangkan tu..
aram dia nak...atas perot aku gak sodap bg dia...

5) Lepas balik keje, aku mng xleh buat keje lain selain dok sebelah dia ajew. peratikan dia memain, berkomando n lanyak badan aku.

6) Dia sgt licik ok, bila kala dia nk g main plug ke..atau nk melencong lebih dr kawasan tmpt menan dia...atau plg sng, dia nk mngutip ntah ape2 bnda mane2 yg dia nmpk tu kan...bila aku panggil 'ammar!'...dia benti..pstu buat2 diam...bile aku xpndang kang...dia ligat balik buat keje lain...aku pnggil balik..then bebel2 skit..dia terus dtg kt aku siap2 ngn sengih2 dia...dtg2 terus pnjat atas bdn aku...konon2 nk memujuk yg dia tu xde buat ape2lah kononye kan...

7) kt umah sini, dia buli aku baekkk punyo...tp kt umah kmpg...dia buli ayahnya plak. sb dia kemen jeles klau ayahnya melayan kakaknye...dokong2 kakaknya...dia mcm xkasi can...kecik lg ko dh pndai mnjeles2 yeh...biasanya kakaknye tetap menang...psl kakaknya dpt jumpe pun smggu skali je kan....

Gigi ammar baru ada 3...


8) masih 3 btg gigi yang kelihatan..2 kt bwh,1 kt atas n masih jugak bf..xde cmpor2 lagi...stok mng xde...arini pam, adalah untk bekalan esoknya....

9) suka bgambo...aku gase pngasuh dia ajau...pantang ada flash kamera dia pnya sengihhhh..kemain...aku dpt tgkap sb kt FB pengasuh dia, gambo dia kemen beso gelaknya lagi...
10) oo lagi 1 dia suka tgk drama melayu...cam citer Raudha kt tv 2 tp2 kamis tu..kemen ralit lg dia tgk...pstu skang citer adamaya...jd aku pun dpt layan citer tu dgn aman...tp landing baekk punyo kt atas perot aku..xpun klau aku duduk, dia dok atas pngku aku...smpai xbkelip la tgk drama....

10 comments:

Aleeya said...

da besau ye ammar, jap je masa..

kiyut gigi 3 btg nye hehe..

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

alor..cutenye gigi dia..

rafiq pon camtu hajar..if jaga tido tgk kite takde je meraung. if ade kat sebelah sengih2..pstu if baringkan dia bkn main menggeletik sbb netek time..wekekekek

hepi 11 months ammar
lagi sebulan eh..

eh kejap je kan jar masa bergerak..aduhai...

hajar, kita leh bayangkan walker cam F1 tu..sakit kaki if terkene hentaman F1 itew kan..huhuhu

@e_da said...

happy 11 month ammar.... moga ammar sihat selalu ya.. bijak dia ek.. kena panggil tau diam.. kalau mika wat dek je.. baju ammar sama baju mika ler.. heheh

comel dia bertenggek atas perut tu...

nads said...

hehehe...dear...
nad kembali...
ammar hazim dah nak setahun...i like...
rase macam kejap jer kan...
dan nad paling xsabar tuk sambut besday hazim...ehehe...

dear, nanti jemputlah dtg besday party hazim...on 29th of may...

mama_auni said...

wah dah besar dah ammar eyh..dah tumbuh gg....auni pon same biler die dok main mende2 pastu kutip ...aku pgl die paling pastu die wat balik

cik gObu said...

wahhh kejap nyer masa berlalu babe

Cik Puan*PIE said...

aleeya:tulah kan..kejap jew masa tu...tgk2 dh nk setahun...

rose:yeszaa...f1 dia yang wane pink tu bape kali trlnggar je..sakit oo..kdg2 leh buat trsungkur..

Cik Puan*PIE said...

ae_da:perut kite skang dh bleh jd tmpt dia brtenggek...senak kdg2...

nads:insya-allah mydear...klau xde ape2 kami smpai brtemu si kmbar ammar tu...

mama_auni:tulah..bile pnggil, dia buat bodo je..bile xpndang..dia buat balik...sabo jela

Cik Puan*PIE said...

cil gobu:ye babe..sesungguhnye kejap aje masa u brlalu...

nmmy84 said...

ho alahai comeinye da ade gigi.hihi, kemen lagi anak bujang ko ni mama.siap besau sket, dia ajak ko main perang2 :P