Followers

01 May, 2010

Satu Per Satu Tentang Dia




Lagi sebulan je madihah dh nk masok 3 tahun. Terlalu cepat masa berlalu...madihah dh makin besar...dan makin mcm2 kepandaian dia dh dpt...


1) terlalu petah berkata2...xpelat langsung...sebutannya lancar skali...

2) sangat2 pengingat orgnya..penah mak aku mncari ubat nya xjumpe2..then tnya dia..dia pegi tnjuk kt mane atoknye letak ubat tu...sb dia nmpk atoknye sorok ubat tu dr dia kt atas almari..atoknye yg lupa..ekekek

3) peminat setia citer p.ramlee n mr.bean...ari2 dia ngajak neneknye tgk citer p.ramlee kt astro prima...xyah le aku nk call time2 dia tgh layan citer tu..mng dia xheran nk ckp ngn aku...siap dia hafal skrip lagi...citer madu tiga 'abg jamil nk pegi mane'....'butang baju aku mane pah'...kang lagu sua sue kemoning tu kemen gasak dia bjoget...siap nk tido pasang lagu p.ramlee lagi...sabo jelah...sebut jelah citer p.ramlee citer ape..sume dia tau. bujang lapok la..do re mi la..labu labi la..pstu kang dia memain kan..dia main tepon2 ke kan dia sebut 'ajis,buat ape tu'...pstu kang ' elo sudin,dihah nk pegi keje ni'...kahkah..gile lawak..nama2 dlm citer tu pun dia hafal...ekekek

citer mr.bean lak kdg yg cartoon dia layan...yg citer nye pun dia layan...penah la kt satu citer mr.bean tu ketenya kena lenyek dek kete askar...dia bole melalak sakan...siap dia ckp...'ibu, kete mr.bean dh pecah lah...beli la baru'...smbil dia melalak2 ckp ngn aku..adoiyaiii gile beso aku gelak time tu...ape la trlebih feeling dk dihah ni...citer dh abis pun melalak gak...

4) suka makan coklat kinder bueno...sama mcm aku la..peberet. still lagi mnyusu...susu ANMUM.kdg2 dia nk sirap...makan nasi + telur goreng...or nasi + ikan goreng...paling peberet udang...nasiblah atoknya (belah ayah) tokeh udang...leh la mkn udang free...ekekek

5) bole dah membaca abc..123 smpai 10..kdg bape yg teragak dia nk sebut tu..sukati dia jelah...alif ba ta pun dh bole smpai ya...lagu2 lain cam air psg dlm, tepuk amai2, buai laju2 sume dh hafal..tau aje dia nk mnyebutnya...

6) suka melaram ok..abis gincu, bedak, eye shadow org dia nk melaram. pantang org pakai lipstik..dia nk aje..kdg yg kakak aku dh pkai tu..calit skit kt bibir dia gak..adoiyaiii..

7) xbape gemau nau pkai gaun skang..lebih suka brjeans n t.shirt. tnjuk gaun, dia kate 'bukan baju tu la..baju yg ni'..dia sndiri g amik baju lain...baju kurung slalu mlm dia pakai...

8) antara aku ngn ayah dia..dia lebih rapat ngn ayah dia..bkepit mnjang mcm org bcinta. kang ckp pun bisik2 jew...ape kehendak dia sume ayahnye belikan....tu yg nasib ayahnye xbeli cemin mata smpai 90inggit tu...nasib aku bijak auta dia beli lipstik...klau x...trbang la 90 inggit belikan cemin mata itam tok dia..walhal bkn dia nk pakai sgt pun...
9) tido lambat...bangun cepat...klau ayahnye ada lagi lah kan..siap ngajak tgk bintang la, bulan la kt luau umah...pstu kdg tgh2 mlm pun dia leh trjaga...tgk tv...klau ada citer katun yg dia suka tu..mng dia layan lah sorang2...
10) berani gile..aram takot klau gelap ke..ape ke..setengah2 bdk..klau gelap kemen takot nk pegi kan..dia xde..main redah je..
* tu serba skit ttg madihah yg dh makin membesar. Bilelah masanye aku dpt bwk dia dok sama2 ngn aku...tunggulah. psti masa tu akan tiba...

4 comments:

♥mamaQASrina♥ said...

ahaks..memang kelakau giler dak madihah neh..hahaha tak dapat nak bayangkan dgn mulutnya yg bnyak cakap tu..dah mcm nenek dia ajer.. hihihi.. kejap ajerkan masa berlalu..tgk2 nanti dah nak g sekolah dah..

cujen said...

bestkan bila ade anak sendiri.. tengok anak membesar... tengok keletah anak... aku tgk anak buah aku pun rase best..kalau anak sendiri tak tau la cemana aku excited

nads said...

makin comey anak dara sorang nih tau...gewamm jer...

nads said...

makin comey anak dara sorang nih...gewam jer tgk dia...