Followers

04 May, 2010

Citer Tanpa Gambo

Seari aku peram perang yg ada dalam benak ati aku ni..arini aku nk lepaskan sedas dua kt blog ni (oleh keran kt fb xbole)...semalam mcm yg kabokan, aku CUTI REHAT...dimana aku apply cuti ni awal (ari senin) then bos aku luluskan cuti pada ari rabu. Sistem kt opis aku nih, klau mohon cuti kena letak pegawai pnganti skali...so nk dijadikan citer..aku letak nama pegawai penganti tu si garid SPS ni (dulu pnggil PKS)...sb yang slalu gnti tmpt aku time aku cuti, si garid ni la...smlm, pagi2 lagi aku dh msg ngn mak lampir EO ni mngatakan aku cuti, then minta penganti untuk gnti tempat aku...dia balas msg aku mak oii kemen mnyinga lagi "xtau sape nk ganti, semua PA cuti, yg nk ganti pun sama, korang mng suka pakat cuti sama2, nak susahkan org admin...???? dah 2 kali wat cam ni..." ha aku pnya panas la ati ni kan...sebab perkataan "PAKAT" tu...aku balas msg dia "eh puan.sy xpakat pn nk cuti.sy mng mohon cuti pun.dr mggu lps.sy klau xde hal ape2 sy pun xnk cuti la pn. jgn la ckp sy bpakat plak.n sy pun bkn nk mnyusahkan org admin terutama skali pn R*S. kalau xde pganti tempat sy, xpayah susah2 cri pnganti. bkn pn R*****H mntk ape2 pun klau ada penganti. maaflah pn, sy bkn nk mnyusahkan pn. klau da pn ckp mcm ni, esok lusa klau ada kematian pn sy dtglah keje" pstu dia balas ape tau 'suka hati korang la'....bnyinye seakan xpuas ati lagi ngn aku...so aku bls 'pn xpuas ati dgn sy ke?kenapa pn nk hentam sy sorang?pa2 lain or org lain yang cuti xde masalah ape ape2 pn. kenapa sy plak xbole nk cuti ke?'....lama lps tu dia bls lagi..."bkn xpuas ati dgn awk je, tp yg lain pun ada gak, tp yg mnyusahkan bila tiga2 sekali xde pd hari yg sama..lg pun admin x cukup org nk ganti...x pe lah, biar admin je yg susah, sebab nanti ckp apa2 pun korang akn mngata/mngutuk admin gak dlm facebook..." ha ko...hal facebook ni pun aku hangin...sepanjang aku br'fb la kan..dlm bnyk2 yg aku amukkan dlm fb tu adalah ttg bos aku..selain bos aku adalah unit lain. aku xpenah ada masalah dgn org admin or diaorg pun xde masalah ngn aku...tp sejak betina garid ni ada kt situ ganti mak segala mak lampir yg dulu..dia pun dh jadi meroyan....aku nk bls balik..tp aku xnk mnyakitkan ati org..so aku cuma balas "maaflah puan, sy tahu puan susah cr pnganti...ape2 pun maaf la puan"..still lg aku meminta maaf dr dia...walaupun smlm, yg menjadi mgsa baran aku ank2...sian ank2 kena tempik ngn aku..yang sorang melalak..yg sorang nk itu ini...skali aku menempik..then aku mnyesal..mnyesal sgt2..dek kerana si setan2 kt opis ni..aku buat kesilapan kt anak2 aku...smpai ke arini aku masih terasa kesilapan tu...xbole nk tebus dgn ape2 pun...kejam betol aku ni...
So, pagi ni aku dtg opis mcm biasa...aku buat mcm biasa...masa kt blk photostat, kebetulan mak lampir ni ada kt situ...so aku pun mng nk photostat...so aku tegur dia mcm biasa 'hi puan, bz ke..dh bkpes?' dia xjwb ko...dia hentak2 mesin photostat tu..xpelah, org dh tua buat kt aku mcm tu aku no hal pnya...bkn aku sengkek sgt nk g melutut kt tapak kaki dia...xpelah, aku xkisah. tapi dlm ati aku ni...seyes aku sumpah. TAKKAN maafkan dia smpai mati...
* betina garid yang gnti tmpat aku smlm, mng lazimnya dia hnya duduk goyang kaki aje kt tmpt aku ni. sbnya, lps aku naik keje...surat xrekod..surat xbwk masok ke blk bos, printer aku rosak..smpai xbole print...aritu dia gnti tmpt aku..kerusi aku jahanam xbole nk turun naik...mng dia gnti tu buta ajelah...bila aku tgk history IE...mcm2 jenis video lagu kt youtube dia layan...
* yg mak lampir tu kata aku brpakat time cuti, sb letak nama betina garid ni sbg pnganti..dia bengkek la nama dia aku letak dlm sistem..then nk jadikan hal, kebetulan kwn aku mc...kwn aku yg mc tu lah patotnye gnti tmpt pa2 klau pa2 cuti..tp smlm, tiga2 pa top 3 sume cuti...tu yg mak lampir tu meroyan..xbole nk guna ank2 buah dia yang mengangkang ari2...arapkan kecoh aje lebih dr pagi smpai nk balik...tp keje 1 ape pun xde. anak2 dia klau cuti, xpe...xbole usik ank2 kesygan dia...
* aku bole respek kt org if org bole bekejesama ngn sume pihak. xkisahlah kite ni org bawah ke, org atas ke..ko kena respek antara satu sama lain. klau ko nk hentam org xtntu psl, ko silap la, baek ko dok jauh2 dr aku sblm aku plak yg meroyan...
*** aku xg jumpe org asli dh cukup baek..klau nawaitu aku kejalan yg sesat, aku xtau dia jd ape. tapi aku masih waras...aku bole pk..buat ape aku nk hapuskan org, sdgkan aku akan merana sepanjang idop aku...so aku xnk la main bomoh2 ni...bkn jalan idop aku pun ***

2 comments:

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

sabor hajar..jgn sampai bomoh2 plak..adui..

mmg keje ngn gomen camtu kot eh..dulu ofis lama pon camtu
ade je staff tua/atas dari kita meroyan. anak2 buah dia cuti tkape..
then depa cuti mmg sama tak pernah tak sama! if dia cuti (EO) yg kerani dia pon cuti

pastukan..adelas sorang ni, dia baru pegnent. mabuk2..org tu MC..boleh plak esok tu dia perli2 org tu cakap org tu lembik, mengada skit2 MC..adui..mmg tak bagus tul ini org..

ting tong ting tong..busuk punyer org!

@e_da said...

hmmm mmg mcm2 konflik opis kan.. kalau sifat pilih kasih ada mmg kita susah nak bekerja.. kalau sampai time give up akak penah menagis.. call hubby ckp tak mau keje.. tp dia byk bg semangt keje jugakla sampai ke hari ni.. sabar ek ja...