Followers

02 November, 2010

Kehidupan Bercuti

Harini aku kembali bekeje setelah bcuti separuh gaji hmpir sebulan. Patotnye aku naik keje 9hb nnt, tapi aku nk biasakan ammar ditinggal2kan..makanya, aku naik keje awal. Sepanjang aku bcuti, mng aku xjengah blog lgsg. Jadi citer2 kengkawan aku akan baca skit2 kalau ada masa. FB je kadang2 aku update tu pun guna hp ajew..
Bole dikatakan aku rasa seronok dok umah jaga ank2. Mandikan, masakkan, suapkan makan, kdg2 pegi kedai, bwk round naik kete dn mcm2 lagi le. Mungkin suasana tmpt keje aku xbape best. Tu yang aku nekad nk amik cuti separuh gaji jugak. Minggu lepas, dapat msg dr penganti tmpt aku, katenya aku kena buat keje si polan tu lak..selama 2 tahun ni, blom ada lg keje si polan tu ditanggung oleh PA...aihh ntahlah, dh arahan bos kan..tp setakat ni aku xdgr lagi arahan tu dr mulut dia....cepatlah penganti sampai..xbest lgsg aku gase nk g keje skang ni..stress sgt2...

4 comments:

@e_da said...

patutla lama haja menyepi rupanya bercuti panjang.. seronok kan dpt duk umah layan anak-anak.. bestnyala kalau dpt mcm tu kan..

nads said...

sabar yer dear..ade hikmah berlaku sume nih...

sRi iNtAn a.k.a iEn said...

dah lama tak ngar kaba brita ko mama.arap2 smuanya ok:)mmg bestkan dpt luangkan masa sepenuhnya pada anak.Tp demi nk cari rezeki lbh kite terpaksa juga berkeje.huhuhuu.Aku doakan smoga ko n anak2 sentiasa sihat sejahtera.Take care mama.:)

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

ooo patutla..
ingatkan saje2 maleh nak hapdate
miss u tooo haja

kami sihat2 saje..:-)

ammar camne? okla tu kot eh..mak eh yg jage...

betul tu haja, if tempat keje tak bes..sure stresss je keje. den plak tempat keje sonot bangat..tapi keje den plak boring. tak multitasking. syik buat keje sama..bosan mak noks! ahak

harap2 pengganti cepat mai noo