Followers

12 November, 2010

Si Kakak

Baru bangun tido...

kemen gemau melaram

Ok kali ni citer psl kakak dihah plak. Dh lama gak si kakak x enterprem kt blog aku. Skang makin lincah, makin banyak akal..makin bnyk cakap..sume perkataan xpelat langsung dia sebut. Silap2 prkataan yang bukan2 pun abis dia sebut nya...dengan adik dia skang, xbole ngam lgsg. Silap skit je adiknya, dia tibai. Kadang-kadang dia bergurau kasar ngn dia...mcm ajak main nyorok2 last2 dia yang sorokkan adiknya. Dah menangis c ammar. Pastu barang2 menan dia, kem salam la adik dia dapat main sama. Nak2 beskal...ada dua beskal pun, xleh share usik pun xbole. Kadang2 je mood dia baik, baru dia bagi main.

Suka bmekap okeh. Kalah aku. Kalau bwk ke guardian ke, watson ke..mula2 nmpk brg mandian soh la ayahnya belikan tu..skali dh nmpk alat mekap...ha tggal segala mandian bagai...dia menangis2 nk lipstik, nk bedak, nk eye shadow bagai..sume2 tu la dia nk. Kdg2 ayahnya ikotkan kehendaknya..sb last2 aku bole tibai skit brg2 tu...tp bile dh kerap kali..mng sorry la..bnyk bnda lain yg brfaedah bole beli. Buku mewarna ke, makanan ke, menan smbil belajar ke. Kt umah, jgn la leka skit pun...dia melongkar brg2 nenek ngn mak lang dia..kalau dia dh jumpe lipstik...harus dinding2 umah,akurium ikan, sume dia lipstik kan...dasyat tol.

Insya-allah tahun depan dia dh skolah. Aku daftarkan tadika kemas kt kmpg. Masa dok amik gambo paspot, dia kata 'dihah xnklah amik gambau'. Bile dh smpai kt kedai gambar tu, aku ckp dihah amik gmba nnt nk skolah cikgu nk tgk..dan2 ko senyum kemen lebar depan kamera tu...selesai masalah. Buatnye pujuk2 xjalan...naya je la. Bila gmbo dh siap..kemen gelak beso dia...kemen suka.

Ai la anak...mcm2 perangai dn alkisah korang buat stp ari. Tapi tu sume meriuhkan suasana yang sunyi, ubat segala sakit, penghibur di kala sedih. Ibu sayang sgt kt dihah n ammar.

3 comments:

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

adeh..tula nama pon gegirl..sure la minat2 mekap2..eehhe..dia guling2 tak kt guadian? wkekeke

dah besar dh..nak sekolah..besnye..:-)

cik gObu said...

kih kih kih
dh besar dh dia babe eh

ko jgn gunting rambut dia tue
biarkan panjang

mesti comeyyy

CGG said...

kita suke mata si kakak:)
beshar dan comel