Followers

11 November, 2010

Aku

bole dikatakan ni the latest gmbo aku...

Wah dh lama xtayang wajah kt blog sndiri...perasan tol mcmla ada org nk tgk jew kan. Tp aku nk tepek gak...Ok, nk citer psl berat badan aku. Dah lama xupdate berat aku yg kt tepi2 blog ni. Last aku timbang, adalah masa aku cuti2 malaysia aritu. So far berat aku maintain (64kg)walaupun setiap ari keje nya melantak aje, pastu dok umah gajin benau aku buat puding laici, lawan makan ngn ammar. Sambil makan, layan drama tv, pas satu citer satu citer aku layan, smpailah malam. Tapi aku tetap nk turunkan berat badan aku sebelum mnjelangnya tahun depan..xdpt turun bnyk, sikit pun jadilah. Sekurang2nya masih bole pakai kebaya skali skala nk ke opis. Ooo bulan 12 ni dapat Rm500 lagi kan, dh mcm2 niat aku pasang nk perabis duit tu...mcm lah dpt 5k aku pnya list. Aihh, xcukup 500 dividen kan ado..ekekek...adoiiiyai, tolonglah kawal napsu wahai sang hati.
Keje2 kt opis makin bertambah. Maklumlah aku kan glem, nama sntiasa disebut 'dibibir manis' sang pujaan...oo pelissss la. Xpelah, selagi aku bole tahan insya-allah aku bertahan. Kalau aku marah, meroyan skalipun, bila org yg sakitkan ati aku tu bertukar jd baik kt aku, maka aku pun dh lupakan kisah2 jahat dia pd aku. Aku xsuka cri pasal ngn org, sb bukan besau nau dunia ni..mane2 pegi sure akn jumpe gak nanti...dn kalau bole, biarlah mati bukan dibenci dek org, tp biar mati org kenang kebaikan diri.

4 comments:

cik gObu said...

lame dh rasenyer ko tak update blog kan babe

apa perkembangan terbaru

kongsi2 lah

nasaoji said...

jom diet!..aku pun tgh nak diet2 nih..hohoho..

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

adeh..sian ko ja
depa dajal kot tu kasi keje berlmabk sabor jela
samela duit tu den dah ade plan. nak meroyan jap soping2..wakakakak

samala berat kita..64..tapi sy ni kecik je..nmpk sunggoh hudoh sbbpendek n gemok.uwaaa tak rela mak

@e_da said...

samala ja akak pun nak diet.. tp asik terbantut jek