Followers

04 August, 2011

Update Menu ;)

Puasa hari ke 4, cadangnye nak masak tom yam campur. Dapatlah bersedekah kt jiran sebelah mnyebelah umah. Semalam, jiran sebelah umah bagi bihun goreng. Sedap sgt, tgh2 mlm mata xleh tido, aku dok bedal bihun sengsorang. Lagi skali, aku xdpt nk mngamik gmbo makanan2. Bukan saje menyuap c adik makan, tapi ank buah aku datang umah, skali bwk kawan2nye. Maaf la sesangat. Maka harini punye menu :

1) Tom yam campur + sayur2an
2) Ikan cencaru masak kicap - untuk ammar
3) Sambal sardin - untuk sahur

Biasanya, aku akan masak lebih untuk makanan berbuka puasa. Sebab, time sahur aku akan panaskan je balik lauk2 yg ada. Kecuali bile dh xde sgt lauknye, terpaksa jugak aku masak. Yang simple2 ajelah cam sambal sardin ke, ikan bilis goreng + bawang+cili api ke, ayam masak kicap ke. Ikot mane yg dan. Arini last masak kt umah tok minggu ni, pasal esok aku dh blik kmpung. Buke pose kt umah mak. Pasti meriahhhhh dengan makanan.

2 comments:

nadirah said...

sejak 1 Ramadhan aku bLum merasa ag b'buka kAt umah sendiri...secara tak lAngsung aku belum pernah masak utk b'buka thn ni... ari2 bukA umah mak. abah ajak buka sebLn kAt umah dia...nak bg meriah kowt. bosan gak b'buka 2 org jek. tp untuk sahur... hari2 masak...yg simPle2 jgk. :)

CGG said...

Salam ramadhan sis;)