Followers

14 April, 2014

I'm Back :)

berusia 1 hari di wad Pusat Bersalin Berisiko Rendah, Presint 8


Alhamdulillah setelah 3 minggu kembali bekerja, baru hari ni ada kesempatan nk update blog. Sangat berkurun lamanye. Entry pertama bagi tahun 2014.
Aku telah selamat melahirkan baby girl pada 24 Disember 2013 yang lalu. Overdue 4 hari dari tarikh duedate. Bersalin secara normal, pun kali ni tak sempat push xsabar2 baby nk keluar. Tepat 1.15 pm aku bersalin dan syukur semuanya dalam keadaan baik. Baby girl kedua ni aku namakan Nur Adelia Sofea, berat lahir 2.94kg. Pengalaman pertama bersalin di hospital kerajaan. Serius layanan yang sangat baik dari nurse2. Dari mula sampai akhir memang semua dalam keadaan yang baik. Baru cakap nk tutup kilang, nurse suruh aku beranak lg sorang...muda lagi nk pencen beranak katenye. Aduhai, apepun semuanya atas kehendak Allah s.w.t jua.
Adelia pada hari kedua dilahirkan nurse detect jaundis. Maka 2 hari jgklah dia dok kt NICU. Aku je yang bole balik rumah. Punyelah sedih hati berjauhan dengan baby. Malam2 xlena tido mngenangkan dia kt NICU. Susu dh mula keluar, pam susu sb dah bengkak. Syukur juga 2 malam je baby kt nicu. Jumaat dh boleh bawa balik.

 Banyak sebenarnya yang aku nk update terutama sekali journey BF aku. Seronok nk share cerita dgn mommies2 diluar sana mengenai penyusuan susu ibu ekslusif pd baby. Semoga niat aku untuk bf baby adelia hingga 2 tahun dimakbul Allah s.w.t

 berusia 7 hari aku bagi nama :)

2 comments:

Allene said...

amik.. semoga dapat bf sehingga 2thun

Eda Ejai said...

welcome back dear.. =D