Followers

17 December, 2008

Perkhabaran Itu

Lilypie Expecting a baby Ticker


Dah lama aku simpan citer ni...aku nk abadikan dlm blog lama aku, tapi apakan daya...bukan rezeki aku. Namun, blog yang baru ni aku mahu bcerita semula..tentang ini.
Perkhabaran baik ini aku kongsikan dengan beberapa kawan sahaja sebelom ini, tapi arini, tika ini aku ingin kongsikan berita ini kepada sume...kwn2 blogger. Aku kini pregnant untuk kedua kalinya. Alhmdulillah, rezeki yang allah nk bagi. Mengikut kiraan dktor, aku skang dh 4bln. Masok kali kedua ini, aku mabuk terok...tapi disebelah petang bawak lah ke subuh. Dan punggung aku trlalu sakit. Memang aku xjgka aku pregnant lagi.Aku beli pknen test skali je..dan resultnye +ve...mula2 cam xcaya, melalak sakan tringtkan madihah..tp lama2 aku ok, xkan aku nk menolak rezeki yg allah bg. Aku kena kuatkan semangat kerna madihah menunjukkan tanda2 protes kt aku. Cembeng, xleh berenggang ngn aku dan dia sgt manja ngn aku. dr 1 ke 2 bln pertama, aku xde alahan apa2...tp mood slalu aje xbetol. Kiraan period jugak dh tentu lari. Di blog lama, ada aku nyatakan yg aku berpuasa 29hari yang seari lagi aku demam...dan semasa cek up yg pertama, dktor scan kandungan ku...sudah terbentuk segala anggota baby ku. Dan satu pertanyaan aku pd dktor...'single ye doktor, bkn twin?'...'single, klau twin terang2 dh nmpk kate doktor tu'..huhu...ada ati aku nk branak twin. Yela, ikot sebelah incik chinta nenda nya 2 kali melahirkan baby kembar...sepasang pompuan n pompuan...sepasang lg pompuan n lelaki. Seingt aku, blom ada lagi yang mengikut jejak beranak kembar. Belah aku pun gasenye xde. Xkisahlah single ke twin...rezeki allah yang tentukan..yang penting semoga ank dalam kandungan ku ini sihat, dan sempurna. Semoga Allah melindungi aku dan baby ni...mardihah mng sangat manja dgn aku...xbole aku pegi jauh dgn dia bile aku di kampg...dan satu ari, aku tunjukkan gamba dia dlm hp aku...aku tnya 'ni sape'...spontan dia jwb 'kakak'...tkejut berok aku...tetibe emosi sentap aku smpai 'xde kakak2 der...ni madihah tau...madihah'...teros aku melalak...gilo aku ni. Dan dia mng kesayangan ati aku...smpaikan ayahnye majuk sb aku asyik berkepit ngn madihah jek...huhu. Setakat ni, aku xde mngidam apa2...cuma aku xlalu nk mkn udang. kadang2 tgh2 mlm aku kejutkan incik chinta nk air teh la...nk roti ngn milo la...adoiiyaii kesian laki den. Sekali lagi, aku berdoa semoga allah melindungi aku sekeluarga...dan doakan kesihatan aku juga ye kwn2...;)
*insya-allah due date aku 3 jun 2009...atau kalau ketentuan Allah,dan dengan izinNYA aku bole brsalin sama tarikh ngn besday madihah 1jun...
*ucapan khas untuk biras aku:cpt amik turn, peknen lagi...huhu'

19 comments:

ita.itu said...

tahniah nok..ko mcm aku..berangan nak twin..tp apakan daya..hehe

nasaoji said...

wahwahwa..tahniah tuk ko ek..jg kecihatan....

^arween^ said...

finally babe
congrats to u
igt anak tue REZEKI
tao???
take a gud care of urself

jgn sedey2 tao

mamaputeri said...

congrats,
huhuhu...akhirnya 2nd baby mama dulu dr akak..mane tau akak nyer turn lak lepas nih..;)...akak doakan semuanya dlm keadaan yg baik...jgn tensi2...jg diri hiasi peribadi..mood mase pregnant mmg berubah2....biase la tuh..;))

@Z said...

yeke jaaa??? congrats!!!! sama baya lagi anak kita...hihihihi

Dee said...

salam kenal..tahniah ye..

nn said...

tahniah...tahniah...

Mommy Lily said...

tahniah haja

tumpang gembira :-)

sRi iNtAn a.k.a iEn said...

mama..congrats k..jaga kesihatan ko n baby..jgn fikir byk2 n tesen2.Insyaallah hope semua akn berjalan ngn lancar...take care dear..

k h a l e d a said...

congrats ma
jaga diri & bb kt dlm tu
hihihi..

ei_da.. said...

tahniah haja.....doakan untuk akak pulak yerrr.. manatau masin mulut n berkat ibu mengandung ni kan...

fida said...

mam...tahniah..bestnyer.doa2 la lepas ni turn aku plak.....mana tau doa seorang ibu mengandung melekat.hehehe.take care yer

nmmy84 said...

maaaa...tahniah :)dapat gak adik dihah.aku teringat lagi ma, pose ko penuh,kan ada aku tanye ade ape2 ke..hehehe.nape blog baru.patutla aku tengok tak update.try bukak tengok da takde.

p/s pandai ko ma.sumer bulan Jun.Anniversary aku tau :)

nAdiRah said...

CONGRATULATIONS mama!!! ala2 gembira + sedey baca blog ko kali ni... yelaaa... rasa sian gak dgn Madihah... tak puas dia nak bermanja dgn mama & papa diaaa... takpelaaa... nanti lame2 dia sendiri pandai bawak diri... boley tolong jaga adik dia... hehehe...

Aleeya said...

akhirnya dapat diabadikan juga setelah tersimpan..take care of ur baby okay...

+ EeiNz + said...

congratss ja....
tcare ok ...

Khas Lysha said...

Akhirnya perkabaran itu diumum juga.. rasa dah termampu nak menyimpan rahsia nie.. hu hu.. anyway congrats again..
pasal turn tue tgh usaha sedaya upaya nie.. tu yg jarang balik kampung sana line tak baper clear muahahahah.. insyaAllah ada rezeki ada la kan.. kalo takde usaha lagi gitue!.. Take a very good care.. moga2 sumernya selamat.. amiin..

mummysyafie said...

ja..kalau idak kiter leh pegnen sama² dah..

tapi rezeki kat nor beberapa minggu je bertahan

Ada Ayrissa said...

jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.....
congratzzzzzzzzzzz..
iskkk..aku br dapek baca blog ko nih...