Followers

09 January, 2009

Seakan Merajuk Tapi....

Aku skang dh xbape gemau nau nk amik2 gmbolah...

eleh nk wat muka serius konon...

Dah xsabo2 nk sapedek...

Nilah kueh teow cantonis nye...sedap gile(bg tekak aku la)

View dr tmpt aku

Lg view nye....

Lunch yg panjang, biasanye aku akn blk ke umah. Tp arini gase cm nk g makan kt tmpt best tu je. Aku pun ngecall la my incik chinta (IC)...
aku:kat mane...kite lunch kt tmpt best tu nak x?
IC:alahai..ie dh smpai kt umah ni..td g anta surat, teros blk umah. Dh alang2 xkn nk singgah opis...
aku:(bom atom dh nk smpai kt umah gasenye) dh balik??nape x call, nape x ajak..slalu kan tau ari jumaat blk umah...bla..bla..membebel xhengat...
IC:alah..td dh call, tp ma xjwb pun..cuba tgk kt hp ada mscall x...
aku:(tgk la hp, psl masa td guna pone opis...ada 1 je mscall)...eleh call skali je. masih lg xpuas ati..pstu aku teros je letak pone...hangin la kan...

aku pun ym ngn arween..tnye lunch dia watpe...seakan cam nk mngadulah nasib aku ni kononnye...kihkih...xlama tu IC call balik. Kononnye xnk jawab la..sentap kan...tp jwb gaklah.

IC:ma..ie dh ada kt bwh ni...kt JPM, ape tu namenye opis cik pn siti hajar..BPA ye...sy nk wat aduan skali la ada org tu merajuk....
aku:teros aku gelak beso...gase nk jerittttt aje time tu...teros le aku turun kt bwh...

Smpai kt kete aku kate, napele menipu alu...dia saje nk kasi test...then dia ckp, idak le dia nk blk umah sesuka ati...mst nk bwk mem nye skali. Dan destinasi seterosnye ke tmpat best spt yg dihajatkan. Dh trbyg2 bnda yg aku nk mkn tu. Tempat best yg aku mksudkan tu kelab tasik putrajaya tu la...best psl makanannye sedap bole tahan..pstu aku suka dok situ psl view nye yg cntek...wlpun dok mngadap bngunan paklah ni ari2...tp kt situ nmpk le tasiknye skali...angin bkn lg sepoi2 bahasa...tp dtg skali ngn bahasa2 jepun...hehehe....slalu aku oder kueh teow kantonis....psl tu je peberet aku klu mkn kt situ...then nasik goreng cina...tp menu nye dlm omputih le..kena pk 2,3 kali ape ke menu nye tu dlm melayu...ala2 berdatinglah gitu...lepas dh hajat dan acara mngidam nk mkn menu peberet aku tu...psni xyah bising2 lagi...huhuhu...lepas dr kelab tasik...aku mntk di hantar ke opis aje...malas lak nk blk umah..so IC teros ke masjid putra...arini saje 2 hajat aku di makbulkan...syukur alhmdulillah.

8 comments:

Ada Ayrissa said...

bestnyaaa jaaa...rindu putrajaya laa..huhu

^arween^ said...

pergghhh
bile ler merasa nak g nie

ei_da.. said...

huhu nampak sedap je tu ja... sesekali dating... romantik ajer kan...

Khas Lysha said...

nampak menyelerakan la kuey teow tu,.. ja senin nnt tunjuk la tmpat ni kat mana boleh la akk berdua2an nnt,.. hu hu

Mommy Lily said...

seronok sekali sekala merajuk kan

Dee said...

oh..mkn kat situ mmg bestkan..rasa cam jatuh cinta lg skali..hehehe..

Aleeya said...

sodapnye itu kueteow kantonisss

nasaoji said...

ja, sesungguhnyer, ko mmg garang ngn itu incik cinta ko...

moga kekal bahgia hingga akhir hayat yer..