Followers

03 June, 2009

Presenting Our Hero

26 Mei 2009...2.65 kg...An-Nur Hospital

Nak balik umah dah...

Di Hospital PD...kena kuning...sian my ammar

Alhmdulillah syukur kehadrat Allah s.w.t aku telah selamat melahirkan baby boy pada 26 mei 2009, jam 2.10 pagi. Dengan izin Allah jua, kelahiran kali ini dipermudahkanNya tanpa aku sempat 'push' apa2. Syukur padamu Ya-Allah. Terima kasih yang xterhingga pada semua yang mendoakan untuk aku dan juga baby ammar. Banyak perbezaan mengandung dan melahirkan dari madihah ke ammar ni. Mungkin, peknenkan anak lelaki xsama peknenkan ank pompuan. Ape pun, sumenya dah selamat. Bermulalah rentetan aku sebagai ibu untuk dua orang anak kini.
1 jun yang lepas, genaplah mardihah 2 tahun. Xdan nak celebrate besday dia kali ni sebab hari kelima, anak aku dimasukkan ke hospital sb kena kuning. 5 ari di hospital, xtahan tengok kulit anak mengelupas dok bawah lampu tu. Tapi apakan daya, untuk keselamatan dan kesihatan dia...aku redha. Skang aku dah pun berada dirumah, menjalani hari2 berpantang aku seperti biasa. Insya-allah, dalam masa terdekat ni hajat abah nk celebrate besday mardihah akan diteruskan jua.
Aku dan mypie memilih nama hero kami ni '
Muhammad Ammar Ilyasa'..Ammar tu pilihan aku, Ilyasa disaat2 akhir, sepupu mypie bagi. Aku pun cam berkenan gak...nama nabi, jarang2 dengar nama tu. Ape pun, semoga anak2 aku membesar dengan sihat, menjadi anak yang soleh dan solehah, dilindungi Allah sentiasa. Insya-allah, nanti2 aku update lagi citer anak2 aku. Semoga aku sekeluarga peroleh kebahagiaan yang berkekalan hingga akhir hayat.

*respon mardihah dengan adinda dia +ve,-ve...dah biasa manja dengan sume orang, ada ahli baru rasa tercabarlah skit. Tapi dia penyanyang...nk dukung, nk pangku, nk bawak jalan2 mcm bear dia dibuatnya. Dia penyayang...kejap2 cium adiknya. Dan ape saje barang adik dia...dia punya jugak...adiknya xtau ape2..terpaksalah mengalah.

27 comments:

MRS. K said...

tahniah aja..
comel nya ammar..
peluk cium utk ammar eh..
selamat berpantang!!

aku lah arween said...

babe
insya allah aku singgah umah ko
minggu tgk baby baru

alhamdulillah
dpt sepasang eh

sukeeee

PuteriSatu said...

ya allah comelnye ja.... mata dia nampak bijak sangat.... tahniah dari akak...hiks..bila lak giliran akak nih kan....

khaleda said...

cute nyer ammar
ma, congrats & slmt berpantang
:)

♥ EeiNz ♥ said...

alolololo...comeynye ammar !!! persis dihah waktu kecik. da adiknye kan? slamat berpantang ja ;)

DYLA said...

Tahniah haja,
comelnya muhammad ammar illiasa.

@e_da said...

Alhamdulillah haja.. kelebihan tuhan beri tanpa perlu push tu... 1 nikmat yg tak terhingga bila ammar di depan mata kan.. moga ammar cepat semput dan haja selamat berpantang ya.. take care... kiss 4 dihah n ammar... muahhhh

bukhairiah said...

tahniah dgn khadiran baby boy...dh spasang dah kan...boolat tol muka baby...

KV said...

alhamdulillah, dh dpt sepasang. Selamat menempuhi tempoh berpantang.

nmmy84 said...

alala bestnye.comel2 anak ko mama.tahniah tau.meh aku nak bgtau ammar ni memang sebijik muka ko :))

baBe_ieza said...

congrats mama, comelnyer baby ko...geram tgk...

cujen said...

ala...comelnyeeeeee..... anak2 ko sume comel2...macam ko jugak... geram la....

nAdiRah said...

alolololo...comelnyeee ammar...
tahniah aja!!! dah dpt sepasang.
bile laaa aku dp jejak langkah korang pulak... cayokkk!!! :-)

dibiuscinta said...

alahai comel gilew..jelesnye..putih merah gitu..nnt turunkan la petua sket2 kalo aku ngandung tau,,,apa yg kau amalkan utk anak comel n dipermudahkan utk delivery..
kim cium kat ammar tau...geram sangat
p/s:kalo awal sehari die lahir tu da sama ngan my hubby tau...

Ada Ayrissa said...

congratz once again ja dr aku..
hensemmnya ammarrrrrrrrr....
cam dihah masa kecik jer...
rambut je x ikut dihah..
hehhehe..gerammmmmmmmmmmm...

eLLy said...

wowwww im sooo hapy for you.. eLLy nie bab bab baby memang sungguh teruja... alhamdullilah.. semoga ammar diberkati selalu..


pelok cium untuk baby ammar ;)
muuuahhh

paij188 said...

alhamdulillah selamat adik akak bersalin. jaga diri baik2 ye dik. nikmat sungguh x payah push2.. kongsi le tips. hehehe.. anyway, congrats ja, comel dan sihat anak aja, yg paling poenting sihat dan cukup sifat.. nengok gaya tu, baik budaknye..insyaallah x menyusahkan mak die kan? kiss peluk dari akak utk dua2 anak aja. take care ye dik.

baBe_ieza said...

yup haja, kongsi la tips camne dapat baby cumels n senang nak deliver...xpayah nk push2..alhamdulillah..

::Farina:: said...

aja...congrats...cute bangat bby ammar ni..hehe..ko kat pd ek..nnti kalo ada kelapangan aku dtg ek..take care tau....lg 1 kan nama ammar tu pon dah ada dlm wishlist aku kalo dapat bby boy nnti...tersama la nnti ek nama anak kita..heheh

mummysyafie said...

wah..dah ada pair dah sekarang ja. tapi mostly orang kater bersalin kan anak pompuan lebih susah dari yang lelaki. akak tak tahu betul ke idak..sbb so far yang lelaki je kuar..hihihihi..

@Z said...

tahniah ja...comel la ammar..

dihah, hepi besday ye...

imz said...

tahniah byk2 buat haja and hasben..selamat semua..alhamdulillah...comel baby ni.....mesti ensem je besar nt..!!

fida said...

comel nyer ammar..tahniah mama

Dee said...

tahniah..dpt sepasang dh..bestnyer..biasalah tu..madihah jeles..tp sayang tu ngan adiknyer..

Aleeya said...

tahniah ja...cam muka dihah masa baby kan..bila la dpt tengok baby ammar ni ya, aritu nak gi tak sempat lak..

selamat bepantang..pantang bebaik tau..

take care..

susudalambotol said...

awak. muka dia sangat chinese look ye. tahniah awak. dah dpt sepasang anak yg chomel :)

saya doa semoga semuanya baik-baik ye.

sRi iNtAn a.k.a iEn said...

tahniah mama!akhirnye dapat sepasang jugak dia.leh la geng ngn ijam n aisyah.hehehe.Ko, aku n Ammar nnti leh la celebrate besday sama2 ek.Tarikhnye dekat2 jek.Nywy muka amat sgt cute.sure ikut mcm ko.aku doakn smoga ko berbahagia slalu.slmat berpantang ok.pasni tgu giliran aku pulak.hehehe