Followers

31 July, 2009

Mintak Dijauhkan

Dari petang semalam aku dah gase bnda ni. Sangat xmnyedapkan badan...hidung dh naik merah mnyala aku tenyeh ngn tisu. Mata pun berair...kejap2 bersin aje kejenya. Adoiyaiii, dengan wabak H1N1 skang...aku cam meriso gaklah nk kesana kemari...lebih2 lagi bawak anak2 berjalan. Setiap masa berdoa mintak anak2 dan juga keluarga dijauhkan dari penyakit 'itu'.
Lepas amik ammar kt nurseri smlm, aku dgr dia pun dh mula batuk2...ahh kaco lah cmni...then bila malamnya plak dia xbape lena tido. Xmcm malam2 biasa sb dia akan lena tido bila dh nyusu. Mulalah aku pk mane klinik yg ada tengah malam2 klu ada emergency kan...smpai xtido aku dok tgk keadaan ammar..kejap2 gase badan, pale dia demam ke x. Lunch ni aku nk bawak g klinik...dan aku pun ni hingus xsudah2 meleleh...naik lemas lak gasenya. Pale aku dh pening, tetek pun dh sakit yang amat...ni tndanya aku nk demam....makin air cond kt opis mak oii cam dalam peti ais plak kan...ape pun, redha jelah.

3 comments:

aku lah arween said...

uisshhh babe
aku doakan ko ngan ammar sihat
takde ape2 tue

kalo kuar pake mask ok

nasaoji said...

jaga kesihatan ko ngn anak yer..

coti2 ni, jgn merayap sgt..

Aleeya said...

da sihat ke ja..skang ni mmg musim..insyaAllah tak ape2..