Followers

14 August, 2009

Alkisahnya

It's friday already...xsabonya nk balik kampung. Rindunya kt mardihah....ammar pun rindu kt kakak dihah. Smlm, masa aku bukak video kakaknya tengah buaikan dia...mncarik2 dia suara kakaknya tu. Lunch ni nk ke almanda dulu, beli puting botol susu dihah. madihah jugak yang xbnyak kisah. Dari kecik smpai beso tetap setia ngan puting NUK nya. Dan still guna susu ANMUM. Untuk ammar, setelah membeli botol n puting susu avent, dia tetap gak xmau isap susu. Dan keesokkannya, atas cadangan sahabatku ekin, aku pegi ke almnda lagi skali untuk beli puting pigeon plak. Untuk memilih 1 puting, makan masa hampir setengah jam aku kt site pigeon aje...amik, belek2, tengok hrga, letak..amik yang lain, belek2 dan mcm tulah smpai la puas ati. Dan kali tu aku nekad la sangat...arap2 ammar naklah guna puting ni...klau dia xnk, aku dh segase nk buat smyang hajat supaya dia nk isap susu guna botol. Mane mungkin kau sbg ibu snggup tengok susu yang kau bekalkan kt pengasuh 5 botol sedangkan dia hanya isap 1 botol stgh aje...lagi baki 3 setengah rotate untuk esoknya plak. Bayangkan 8jam dia tahan tekak xnk nyusu guna puting botol. Itu perkara yang sangat merisokan aku. Tambahan plak batuknya masih ada skali skala. Lagi la merimaskan dia. Untuk skang, aku xdelah risau sgt...smlm aku bekalkan 4 stok susu yang setiap satunya 4 oz...tgl la sebotol aje untuk aku bwk balik. Syukur alhmdulillah.

6 comments:

cik gemuks said...

apsal ngan ammar babe?

takper arr slow2 nnt die nak lah tue

cujen said...

best kan layan kerenah anak2..

ko nak wat banner camne beb? meh kasik aku gambar, aku try buat.. tapi, aku takde lah kretip sangat...nak try boleh ar

paij188 said...

balik la kampung.... uwaahhhh.. dahla tahun ni raye sini uwaaahhh..!!!

+NADS+ said...

alhamdulillah...syukur sgt...
suka nad dgr...
dalam masa skrg ni hazim pun menyusu 12oz je purata tuk waktu nad keje...

nfaw83 said...

bagusler masih bg breast feed lagi..anti bodi pun kuat sikit..maklumla..skrgkan mcm2 penyakit nih..

Dee said...

ntah2 sbb dia batuk tu kot dia xnak minum susu..anak2 dee pun pakai pigeon yg wide neck tu..