Followers

03 September, 2009

Kisah Persiapan Raya I




Awal lagi aku dh buat mukadimah citer pasal persiapan raya ek. Raya tahun ni aku tambah excited psl dh tambah ahli baru, iaitu ammar. Biasa persiapan raya bagi aku, first skali mestilah psl BAJU RAYA. Yang lelain, xkisah sgt. Persiapan raya aku tahun ni ala kadar aje...mcm tahun2 sudah. Baju anak2 pun ada beberapa helai je lagi yang aku kena topup. Ada yang aku beli sblm pose lagi. Sambil jalan, sambil merembat baju. Nak beli skali arung nnt pokai duit den...huhu. Untuk baju aku, tahun ni xde baju jalan2 la. Maksud baju jalan2 untuk diri aku, jeans, blaus, t.shirt dan seumpamanya. Dulu aku melaram ke nichii...tahun ni xmnyinggah langsung kt situ...xtaulah aku kot dh hujung2 pose sok. Ape pun, baju kurung aku dh siap. Tenkiu mak ;) Hanya baju kurung aje yang mampu aku pakai smpai kesudah, skali buat untk baju keje. Walaupun aku mengidam yang amat nk buat baju lengan aladdin tu. Tapi xpelah, lepas2 raya aku mntk tailor buatkan. Tahun ni insya-allah tema kaler KUNING jd pilihan aku. Baju melayu mypie masih belom cari lagi...biasalah org lelaki, last2 minit baru nk g beli kan. Tp aku dh warning siap2...klau xjumpe kaler kuning...jgn ikot aku balik kmpung...kijam x aku...huhu. CUTI raya pun aku dh mohon siap2...kang boss aku xkasi cuti, naya je. Memandangkan cuti aku tahun ni masih berbaki 17 hari(masa peknen,aku gagahkan jugak g opis walaupun disaat2 aku nk brsalin) aku saje amik cuti lama skit...walaupun aku dh jgka, raya nanti xdelah nk beraya kemana pun, tapi aku nk melayan anak2, terutama skali madihah. Nanti aku update lagi kisah persiapan raya ni. Skali ngan gambo2nya...

4 comments:

cik gemuks said...

wahhh aku tak prepare ape pn lg babe

no mood lah nak beraya bagai nie

MRS. K said...

same la kite tema kuning!!

nasaoji said...

ala...baju rayo aku tak cari lagik..:(

eLLy said...

mak aiii banyak nye cuti berbaki..
eLLy tinggal 7 hari ajo *_*