Followers

24 December, 2009

2010 Wishlist

Tahun 2010 dah xbape lama je lagi nk muncul...sedih lak gase ati nk tinggalkan tahun 2009. Yang bg aku begitu banyak suka dan duka idop aku berada di 2009. Apepun, aku arap segala duka yang dilalui akan berlalu dan dapat aku lupakan sikit demi sikit. For sure, azam tahun baru aku kali ni masih ada. Tapi biasa2 ajew... Tapi aku lebih suka buat sebagai wishlist aku untuk tahun 2010 aje kot....azam2 takot nanti xkesampaian cita2 dan hasrat di hati tu...meh aku senaraikan wishlist aku tahun 2010 punyer....

1) Meneruskan program diet ku....walaupun aku skang asyik makan,makan dan makan ajew, makanye aku kena kontrol skit tahap pemakanan aku. Aku kena kawal nafsu makan. Target berat ideal yang aku idam2kan of course 49kg...size pinggang 28,29(that time masa i ank dara lg okeh)....but xdpt 49kg....just nice 55kg pun dah kira okeh bg aku. Tu pun dah kira bersyukur sgt2...

2) Nak g bercuti ngn family aku...tahun ni xdpt pegi, sb aku ada ank kecik...bajet pun dh lari ke maternity n lain2 keperluan. So kalau ada rezeki lebih ditahun 2010, insya-allah aku nak g holiday. Destinasi idaman: Bandung, Langkawi, Sabah, Genting atau xkisah mane2 yang trgerak ati nak pegi.

3) Aku teringin nak berphotoshoot ngn anak2 n mypie. Saje nk merakamkan detik2 indah lagi bahagia aku sefamily. Insya-allah akan diusahakan...kwn mypie ada 2,3 orang yang aku dh tnya pakej2 photoshoot...tggu lah bila ammar dh boleh jalan, dihah dh bole melaram nk posing2...

4) Nak berpenampilan lebih baik skit ke opis, g jalan2 atau g mjlis2 keraian yang lain. Bukan la sebelum ni aku xde penampilan, tp agak kurenglah skit...bila umor dah nk masok 26 tahun ni, anak pun dh dua...aku kenalah jaga body, jaga kecantikkan luar n dalam...kadang2 aku g opis, just sapu cream muka ajew...bedak non ado...lipstik pun kdg2 malas....then kadang2 sandal aje aku tibai g opis...sgt xmnjaga imej aku ni kan...tgk org lain bgaya, aku kemain lagi nk jd cmtu...tp lama2 aku malas...so mnjelang 2010...aku cubalah nk perbaharui skit diri aku ni...tp tidaklah smpai terover lak...biase2 aje...(aku dh mula menempah baju baru untuk dipakai ke opis)...sangat bosan bila tgk asyik baju yang sama aje...dan yang penting, baju2 yang aku gase xbape nk muat kat badan aku yg dh gemoks ni...aku sedekah kt anak buah aku ajew...dia je pnyelamat baju2 aku...

5) Nak cuba mcm2 resepi masakan...nak belajo memasak la kononnye..manelah tau mnjelang nk pencen sok aku nk buat catering ke, bukak kedai makan ke...mng satu impian aku tu...arapkan aku ni print resepi2 aje...cuba nye xbape sgt...cuma 2,3 resepi je yang aku try menjadi n aku cubalah buat smpai terer...so, nk cuba resepi2 yang lain plak...

6) Nak beli handycam/kamera DSLR...walaupun cam payah je nk dapat, tp kalau rezeki trpijak mane tau kot dapat lak memiliki kan...insya-allah klau ada rezeki lebih...

7) hope dapat BF ammar untuk fasa yang kedua (smpai 1tahun) dan seterusnya shgga umur dia 2 tahun..walaupun aku hampir2 nk beli susu formula (sb stok lgsg xde), tapi atas kata2 semangat mypie..maka aku cekalkan jugak diri aku ni untuk terus bagi susu ibu pd ammar...

8) Nak bawak madihah tinggal sama ngn aku. Insya-allah, jika diizinkan tuhan. Kena amik masa gak, xbole trburu2...cuma aku kena kerap kali bwk madihah balik umah untuk sesuaikan diri dia.

Insya-allah jika ada lagi wishlist yang aku gase nk tambah lagi nanti, aku update aje kt sini. Semoga tuhan berikan aku kesihatan yang baik pada tahun akan datang untuk aku menjalani kehidupan aku dengan sempurna...panjangkan usia aku dan jugak seluruh keluargaku...semoga amal ibadat aku jugak bertambah...semoga sikap negatif ku dapat dikurangkan...semoga kerja2 yang aku lakukan untuk sumber rezeki ku akan diberkati Allah...semoga rezeki ku akan melimpah ruah pada masa2 yang mendatang...amin...

6 comments:

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

gud luck dear ngan wish2 tu..
ehhehe..

kita tak campur susu lagi si rafiq tu.
alhamdulillah..lepas baik demam, susu mai balik..syukurr....

Aziesham74 said...

uhhhh..mek pun nak diet gaksss
try lah beli herbalife...emmmm mesti dapat berat yg ideal nanti tawwwww

Dee said...

moga berjayalah dgn wishlist tu..x dpt semua..dpt separuh pun ok gak kan?

+NADS+ said...

haja, nad doakan haja berjaya capai semua wishlist yang ade tuh...
sama2 kt doakan yang terbaik tuk family kt..insyallah...

cujen said...

semoga tercapai segala yang dihajatkan ittew... amin

IdaShah said...

semoga tercapai
insyallah..