Followers

09 December, 2009

Malaun Hawau

Ada satu bank yang mcm hawau....
Minggu lepas (ari selasa) aku nk g mintak penyata loan aku.
Dia xnk bagi...dia soh aku buat overlap lg ade...xkoser le aku nk menambah hutang.
Mng belagak la cara dia kan...dia soh aku isi borang, soh aku tggu 7 ari bru leh dapat penyata 2.
Okeh fine...aku tggu. Arini dah ari rabu, aku call la dulu bank nya. Kang klau aku pegi, bendanye xde lagi...nyusahkan aku je kan.....skali malaun tu ckp, belom siap lagi...ehh dh lebih 7 ari aku bgtau dia...dia mnjwb lak kan..biasanye lebih dr 7 ari bru bole dpt. Xkisah lagi disitu, aku pun ckplah...agak2 esok sy bole dpt x statement tu? dia jwb, xsure lagi..tp klau mcm tu puan buat bayaran dululah. Aku pun pelik, bayaran ape lak kan...dia soh aku buat bayaran untuk dapatkan statement 2. Harga sekeping statement tu aje 50 hengget...eh, ko nk cekik duit aku ke hape...dh bangsat sgt ke keje ko kt bank tu smpai duit org pun ko nk telan. Xpe2...lunch ni aku pegi jumpe ko...aku nk basuh ko cukup2....mggu lepas, aku dapat penyata untuk kete aku...ape ke bole je ko print n xpayah aku keluau sesen duit pun. Arini aku call nk mntk pnyata ko soh aku bayau smpai 50 hengget mng bangang la kan. Dah la kate 7 ari bru dapat...eeee...sakitnye ati aku. Tapi kalau aku ckp nk overlap..ape ke laju nau ko kate bole amik pnyata bile2...mng babi la ko kan malaun....
*minggu lepas masa nk amik pnyata tu, aku bertembung ngn kwn aku...dia pun mntk pnyata...dia ckp kena bayau 10 inggit...dh le kena turun naik katenya...ape kes ni???nk cekik duit tu ckp jelah..jgn nyusahkan org plak kan...ehh xpaham la aku.

8 comments:

nmmy84 said...

ai sampai cenggitu pulak ma.baik g ma tanye betul2.dorang ni memang mandai2 je kadang2 buat rules sendiri.

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

eh.hangin gak ek kene camnih. kita tak penah kena lagi sbb takpenah wat bank loan lagi.huhu

ape ke bengong benor bank tu
haja..mu cakap je kat sini bank ape haja..
senang..
bior org di luar sinun tau bank2 camni..grrrrrrr

tak train staff dia betui2 ka..cubela bawak hormat skit org len..org len bnyk keje gak nak buat. takkan sbb sekeping or berkeping2 statement amek masa seminggu..haihhh...ingatkan gomen je bnyk kerenah birokrasi. bank pon ek..

kawe pulok terlebey emo..agagaga

miEz haNeM said...

HAWAU PUNYA BANK!!
ayoo..

♥ EeiNz ♥ said...

laa...takut kene tipu kan. keje mtk duit jek. bank mane ja ?

paij188 said...

ade ke camtu... teruk la servis kat malaysia skrg. penyata kan hak kite, suke hati kite lah kan.

eLLy said...

laa.. mcm gitu pulak.. ade yg mintak 10 ade yg mintak 50??

mcm sesuatu jee.. nie mesti masuk poket sendiri kot ;)

Dee said...

alahai haja..aku ni mtk statement housing loan kt hq rhb tu..sbb nk kuarkan epf nk kurangkan bayaran smpi dh dkt setahun x dpt2 ni ha..bg tau je bank mana ni..aku nk refinance umah aku kt bank lain..geram betul..

Khas Lysha said...

eee.. melampau tol!..