Followers

20 January, 2010

Al kisahnye

Ni je dulu aku tepek yew...

Ada banyak gambau yg aku nk uplod kt blog ni terutama skali gmbau ank2 tcinta...tp apakan daya, mood tu mcm xsmpai je kt aku...yang kes ammar lak, aku ingtkan dh settle gupenye smlm dpt msg dr pngasuh dia..'kak, ammar xbape pndailah mkn pkai suap, bila suap dia muntahkan balik..kin bg dia mkn guna botol..abis dia mkn..xpew ke kin buat cmtu?'....ha terkejut aku dgau dia ckp bg mkn bubur kt ammar guna botol susu...sakit pale otak aku jap memikirkannye...aku xtau nk balas ape msg dia tu...lama2 aku diam...lps amik ammar smlm, aku buat bubur + lauk ikan pindang...ari ahad lepas aku dh cuba bagi ammar makan cara brsuap dgn sudu...ammar makan ok je n dia sgt suka ngn air pindang tu...so smlm aku buat lagi..aku try bg dia nk tgk betol ke si ammar ni xpndai mkn suap guna sudu..skali aku tgk elok je dia hirup bubur tu..siap xsabo2 tggu suapan kedua, ketiga dan seterusnya...jd kt tang mane yg dia kate ammar xpndai mkn brsuap tu...tulah kan..betol la tekaan aku...dia mgkin nk cpt, yg ank aku pesen mkn memain agknye...ramai lg yg tggu turn nk makan...aihh redha jelah...so aku decide lps blk keje, aku akn siap2kan bubur ammar cpt2 untk bg dia mkn...mlm2 pun dia xdelah merengek tnda lapo...kt umah pngasuh biau dia isap susu jew...nestum pun aku ada bekalkan...cuma bubur untuk pnghadaman ammar mng aku kena bg..sb ammar jarang berak..so aku buatkan bubur khas untuk pnghadaman dia...so far aku bg...ari2 dia berak...nnt usus dia dh train ari2 berak..makanya leh la aku stop bg bubur pnghadaman tu...


Aku malas nk brtekak psl hal mcm ni...aku xnk anak aku jd mgsa...jdnye lebih baik aku cari ikhtiar lain spy aku x stress dan xpk yg bukan2...

6 comments:

Aziesham74 said...

DAH BESAR DAH KAN AJAI....COMEI2 PULAK TU ANAK2 MU ITEWWW...ASUH LAH DIA SEBAIK2 NYEW...INSYALLAH AKAN JADI MANUSIA YG BERGUNA...
MEK X PERNAH PEGANG LAGI SI KECIK TU HAAAA..HUHUHUHUH

MRS. K said...

camno makan bubur ng botol tu? muat ke puting tu?

tuka pengasuh yg ada pengalaman skit tak leh ke ja?

paij188 said...

bijak tindakan hajar tu! good work sis!

Dee said...

betul ja..xyahlah bertekak..lgpun ja x jaga ammar masa siang..kdg2 anak kita ni ngan org lain..ngan kita lain..asal ammar diberi makan n dijaga dgn baik bersyukurlah..

imz said...

yela tu..nk cepat..so dia buat keje pun nk cepat je..so lebih kurang je dia jaga..takpe..sabar..janji anak kita tak diapa2kan...

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

hajar
mmg susah kita nak puaskan ati kita

nak nak pengasuh yg jaga ramaibudak
semua benda nak cepat..
haihh..nak buek lagu mana
cuma kita jela kene pikir pikir pikir camne nak anak kita selesa dan memudahkan kerja pengasuh...

kat situ takde pengasuh yg otai2 skit ke? i mean yg tua dari kita..mak cik2 ke..ehehe
depa pro sikit la bab2 nih...
i mean bab bagi makan kat bb..depa sanggup buat ape sahaja janji anak kita makan!