Followers

22 January, 2010

Bahagia Ke Aku??

that's MINE ;)

Bukan psl rmh tangga ye kwn2...tp psl keje. Bab umah tangga idak perlu dihebahkan....sndiri jaga sudeyyy ;). Dalam bape2 ari ni, aku jumpe bape2 exopismate ...slalu jumpe kt kafe lah...salah satu soklannye, makin bahagia ke kt opis bru?...aku mestilah jwb makin bahagia...klau xbahagia pun, tetap aku ckp bahagia...tp so far, sejak mak lampir dh xde, bole dikatakan suasana opis ok skit brbnding dulu..kwn2 pun makin ramai...dan keje2 aku pun makin brtambah nk2 diawal tahun. Sampaikan aku buat keje kt dalam bilik bos, buat keje sama dia...that time aku gase, diri aku ni sgt2 dihargai dan diperlukan. Banggalah kejap...hehe. Then buat keje harian aku mcm biasa...tiba masa smpai pemberian markah LNPT tahunan, tahun ni aku bole brbgga la sebab bos aku dh bole menilai hasil kerja aku dengan baik. Jika dibandingkan dengan sebelum ini, memang aku gase nk benti keje je...tp apakan daya, aku bukan ank org kaya yg xpayah keje, tp duit datang bergolek2...makanye sabar aje yang aku bole tahankan.skang, inilah hasilnya...


Ada jugak yang tnya aku psl anak..jika dulu time dihah, org2 yg jumpe aku seakan mncemuh aku dengan pelbagai soklan dan kate2 nista...apsal aku anta ank kt kmpg...apsal aku xcukup2 nk honeymoon brdua ke...aku mnyusahkan mak bpk...ada yg mghukum aku bdosa sb anta ank ke mak bpk untk jagakn ank aku...sume tu aku dh gase...but now bile ada yang tnya, ank no 2 anta kmpg ke atau jg sndiri..aku jwb jaga sndiri kt sini, anta umah pngasuh...pun still ada jwpan2 negetif...'aiii, bole plak jaga sndiri'...'eh, apsal ko xntau kmpg je!!'...'brpisahlah dia ngn kakaknye'....apsal eh, ada je ckp2 yg buatkan aku sgt2 mnyampah nk jumpe org lagi dh lepas ni...aku gase klau bole aku nk terjun aje dr tgkap tnpa jumpe org kt lif atau xyah turun g kafe...aku penatlah nk hadap ngn mulut2 puaka org ni...kdg2 aku menangis mngenangkan ckp2 mcm ni...sape xsensetif...klau acapkali prkara yg sama disebut2...aku dh penat lah...penat nk jwb dn tadah telinga nk dgau mcm2 org ckp...


TAPI...selagi itu jugak, payah aku nk mnjwb sgala mcm yg org kate. Sb pesen aku xgeti nk smash org dan2 tu...tp lepas2 tu berbakul2 la aku mnyumpah org tu. Tapi namun aku nk pndang muka org tu lepas2 tu, mng xkan la...silap2 aku pusing ke lain klau nmpk kelibat dia...sorry makcik...i bkn nk kong ajau, tp i xnk nnt jd perang tarik2 rmbut lak antara kite...lebih baik aku elakkan diri...


Sape kate aku xsedih sorang ank kt sini, sorang kt kmpg...smpaikan aku bantutkan hasrat aku nk klua mkn kt luau sb dihah xde sama...kesian dia kt kmpg, yang aku sdg brhappy2an mkn2 dgn enak kt sini tnpa dia...stp kali aku blk kmpg pun, aku tetap belikan dia sesuatu...xpenah xbeli ape2...weekend jelah time aku bwk dia g jln2....klau poket kering skalipun, just bwk jln2 ke pntai pun dh cukup mnbahagiakan aku ank beranak...xkan aku nk tunjuk sedih aku tp2 ari kt sume org..dn klau aku amik dihah skang pun, aku gase masanye belom sesuai lagi...mane yg rapat ngn aku, tahulah ape sebabnye..mane yg xtahu tu...jgnlah salah anggap..xsesuai tu bukan aku xnk jaga dihah...ada bnyk bnda yg aku nk ckp..tp xtrluah kt sini..biarlah jadi rahsia kerajaan dlm idop aku takat ni...


Cuma untuk mereka2 diluar sana, sudah2lah tu ckp hal aku..aku bahagia aje dgn keadaan aku skang ni..wlpun ada masa kesempitan wang, namun belom penah lagi aku ank beranak mkn maggie patah 4...atau xmkn lgsg...atau lebih afdal..blom penah lg menagih simpati mntk duit kt org...klau pasni ada gak yg ckp hal mcm ni..tadah jelah telinga..selama mane pun depa leh ckp hal aku...nasib gak xsama opis..nasib gak xsama tmpat tggl...kt situ aku dh lega...

4 comments:

::Farina:: said...

sabar ye ja..aku paham...mana ada mak sanggup pisah ngan anak kan...ko abaikan je apa yg org kata...

Dee said...

sabar2..ada nanti masa yg sesuai amik dihah tu..maybe bila dihah dh nak ke sekolah..kalo dihah phm..org lain x perlu sibuk2kan..hehehe..

IdaShah said...

mulut org haja...
itu tak betul ini tak kena
mmg sakit hati

jgn layan jer,sabar tu paling baik

imz said...

takpe..sabar..slow2..keje dgn jujur..tu je..biar apa org nk kata...