Followers

08 January, 2010

Ehem..ehem..pewitttt



Tajok x agak2 hokey..saje je nk enterprem kan kasot baru ai untk tahun 2010 ni...lama dh aku ngidam nk beli kasot ni...sb masa mula2 aku smpai kt kedai tu...aku mintak size 7...nan ado sizenye..dh abis...tp bdk sale girl tu ckp, dia leh oderkan tuk aku sb stok akn smpai dlm smggu dua lagi...then ada gak yg lbh kurang gupenye ngn kasot tu...pun sama nan ado sizenye...maka dh lama gak aku biaukan hasrat nk g kedai tu balik..jadinya smlm aku pun pegilah..pegi bkn nk beli kasot tu..nk g beli buku wane n wane pnsel dihah...sibuk nau nk skolah budak tu...tggu la dulu ye nak oii...lepas dh g beli buku bgai...aku saje je masok kedai nose...then tnya bdk tu ada x size 7...bdk tu kate ada...vangganye aku sekejap..xpndang kasot lain dah..terus mintak nk acu kat kaki..jalan2 trkedek2...terus ckp nak beli...xnk nnt smpai umah aku dok trkenang2.balik umah xdan la nk mnerai kletap..kletup..kletap..kletup...ammar pun tgk aku naik pening..kihkih...first time gak aku beli kasut kt nose...selama ni nan ado yg bkenan dek ati....

Aku lom rasmikan lg kasot tu ke opis..tggulah minggu depan...sebenaunye dh lama gak aku xpkai kasot heels ni...sejak dh pknenkan madihah, aku lupa terus kasut2 heel aku tu...lps pntang, aku just pkai kasot tutup yg flat tu je...kdg2 aku tibai sandal je...smpailah dh brsalinkan ammar, aku pkai sandal aje...jadinya aku nerai yg ni dulu yg hnya xsilap aku 2inci je tgginye...

*aku suka pkai kasot brtutup...sbnye kaki aku ni bkn santek mcm kaki org lain...aku pkai kasot tutup tu..makanye leh la tutup kakiku yg kembang depan ni ha...

*dulu aku suka beli dan ngumpul kasot...skali beli 2,3 pasang..yg biasa2 je bkn ada brand sgt, tp sedap pkai, hrga pun ok.tp sejak peristiwa kasot aku dicuri orang...makanye aku tawar ati nk beli kasot...aku bnyk sedekah kt ank buah n kakak aku jew...sb aku gase benchi sgt2 bile hrta bnda aku dicuri orang..mulalah ati aku meroyan...xde perasaan pun...

*mcm tu gak kes ngn ngumpul jam tangan...dr skolah lg aku start beli jam n kumpul...dulu slalu gak le aku g mydin kt kl nun...mak aku pilih brooch,aku pilih jam...ada 1 aritu, kwn skolah aku konon nk dating ngn boipren, nk melaram le ngn jam tgn aku...maklumlah aku ni pesen xgeti membantah atau xsmpai ati nk menolak..esoknye tu dia pulangkan jam tu kt aku dgn xde jarum kt dlm...skru putar kt tepi tu pun ranap....mula la aku bnchi nk ngumpul jam tgn lagi...pun sama aku sedekah kt ank2 buah aku...sbnye bnyk koleksi jam tgn aku ada katun2..tp pemberian mypie...tetap simpan smpai skang...dh lbh 10thun okeh :)

9 comments:

nasazfrog... said...

uhhh cantik nye... hitam lagi,, senang kale tu sesuai ngn semua bajukan...

@e_da said...

wow lawoo.. akak pun dah lama tak pakai heels... nak start balik lepas pgnant ni.. hihi

Ada Ayrissa said...

vahhhhh...vogue gitu setiausaha pejabat ni! Ahaksss...

PuteriSatu said...

uiks..tajam nya muncung....tatoot... tapi cantik..serius...

Dee said...

cantik kasut tu..tajam dpn tuh..hehehe..tp dee kalo pakai confirm melecet..sbb tu pakai open shoes je..tp ada heel lah..xlah flat..

Cik Puan*PIE said...

nasafrog:itam itu menawan kak..n sng nk match ngn ape2 baju n henbag

ae_da:pakai jgn xpkai

adaayrissa:kena vogeh2 nnt hjh umi syg kt aku lebih..kuikui

puteri satu:mekasih kak..muncung tajam sng nk tendang org yg bnyk songeh (oppsss...trlebih sudey ;)

Dee:azam tahun baru..kena santek2...hehe...

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

wow
glemer ko nok
hahahahha...

kang terbeliak la tu biji mata org2 kat ofis haja tu..adola tu modal nk wat ketupat..hahaha

kanmain laie yo
takpo2..
janji ati sonang..

lawa laa..:-)

cujen said...

aku suke kasut2 kat nose.. cantik.. tapi pilihan aku biasanya yang heel 4 inci ke atas jek... ehehe...tapi, kasut ko tu cantik gak..mcm nak beli jugak

Aziesham74 said...

chantek nyew kasut..kalau mek boleh pakai memang mek nak pinjam..huhuhuuh