Followers

14 January, 2010

Very Risau...

Dh dua ari pengasuh ammar ckp, dia asyik merengek je...smlm aku jempot dia..dia dok dlm walker tgh nangis...nmpk aku kemen tggi tgn dia mndepa mintak dukung...tp yg pelik, dok ngn aku xdelak nangis nau...bubur yg aku bekalkan pun dia xbape nk mkn...susu pun aku bekalkan 16oz...sebotol xabis lg...apesal ek...aku gase2 gak bdn, pale dia kot demam ke kan...tp xdelak. Td aku tnya pngasuh tu lagi..katenye ammar merengek gak...bubur xnk mkn lgsg...nyusu pun skit je...ape kena la ngn anak aku tu...nk tumbuh gigi ke...nk meringankan bdn dia ke...dulu masa dihah nk tumbuh gg...dia demam, then xnk nyusu lgsg...aku giso lak ammar kena cmtu...kwn2 ada x ank2 korang alami bnda2 cmni...giso lah....sian la dia nangis2 kan...:(

4 comments:

Dee said...

maybe kecacingan..or maybe mmg nk tumbuh gigi kot..kalo x sure..bwk je gi tgk doktor..

paij188 said...

Kemungkinan die dah cerdik (dah faham kena tinggal) pun ye jugak. Kemungkinan, tak sihat pun ye jugak. Tengok2 la perut die, takut sebu ke kembung ke, buang air tak betul ke. Klu akak setiap aspek tu akak check. Nangis, tak mau makan, manja semaca, semua tu ade sebabnye tu.

Klu anta umah pengasuh (bukan saje2 nak suspect, tapi kena amik tau)check jugak takut ade perkara atau benda yang menyebabkan die trauma ke? sebab klu die biasanye elok je, pastu alih2 nangis2 ade lah yang tak kena. harap tips akak ni membantu haja, klu akak pun memang risau x tentu pasal la akak.

imz said...

yela tu..adala apa2 sb nyer..nk ringan badan nk buleh apa2 kot...

mamaQASrina said...

rasanya nak tumbuh gigilah..sebab cik Q pon masa nak tumbuh gigi hari tu..mmg sikit dia menyusu.. subuh 5oz, lepas tu dah tak nyusu smpai ptg dlm pukul 3 plak 5oz pastu malam pulak sblm tido.. bayangkanlah..susut jer tgk.. mmg kesianla kan..