Followers

03 February, 2010

Jalan-Jalan


mylovely kids @ alamanda

*beli baju dihah kt almnda..trbekenan lak design tu...ingtkan jenis baju tido je...gupenye ada jenis gaun...baju ammar beli kt jualan puspanita opis...ben10...ater dia idak le tau ben10 ke, ben11 ke...huhu..mak nye yg lebih*

Citer agak dah basi skit..tapi aku nk update gak. Sabtu lepas aku bwk ank2 bjln ke alamnda. Yang sebetolnya plan nk g ari ahad, skali ng bufday party ank kazen aku. Tapi memandangkan mypie tu lupa nk bwk balik cupkek yang kakak aku oder, makanye we all tukar plan g jalan2 ari sbtu skali la amik cupkek yang trtinggal tu. Pasalnye kakak aku nk bg kawan dia brtunang ari ahad nye. Smpai alamnda, terjah kenny rogers dulu. Lapo wei, smpai pun dh kul 2 cmtu. Dihah cam biasalah, nk main kuda pusing kt belah atas tu...kt tmpt playland tu katup lak..tgh nk baik pulih ape aku pun xtau...lepas dh mkn2, g la kt kuda pusing tu...skali dua mng xpenah cukup le dihah tu..brkali2 la ayahnye 'sedekah' duit kt mesin tu...bru je nk abis, tetibe aku nmpk masing2 yg kt bwh mngelidat naik ke atas, meluju ke luau...aku tnya bdk lelaki yg lalu tepi aku tu...'nape, sume org lari?'...bdk tu ckp 'kt bwh ada kebakaran'...ahh sudah, aku ajak mypie ngn dihah kluau sama..nasib le pintunye dekat aje..ammar dok dlm buggy diam2...nasib dia x buat peel masa tu...tp aku tgk org lain selamber je nyoping sakan...gimik je kot..aku dh malas nk masok balik, tgk org kemen gamai. Aku ajak mypie balik...petang sebelum balik kmpg, bwk dihah g taman menan kt umah tu...kemen sukalah dia naik buai, blari sana sini...siap dia soh ayahnye beli buai cmtu tok dia...smpai umah kmpg pun kul 8 lbh kot...keletihan jugak walaupun xjauh mane...

*Plan raya cina ni nk picnic ngn anak2 kt pntai...insya-allah kalau jadi le...maklumlah, laut depan umah aje...(teringt lak org yg kena gigit masa mndi laut aritu...alamakkkkk..gullppp)

6 comments:

Dee said...

bestnya jln2..dihah mesti seronok tu..wah..picnic..dee ingat nk picnic kt waterfall..nak2 musim panas2 ni..fuh..syorga..

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

kite ari tu g alamanda..1st time masuk
biasa p putrajaya pusing2 n g kat mesjid je..huhu

hehe..si ammar tu bkn tahu ben 10 ka apa..mmg butul la tu
mak nye yg lebeh
weekekkeke

nmmy84 said...

wuu bestnye dihah ade baju baru.amboi kemain ammar ye sakan senyum tu ha.

picnic ma?bestnye.

+NADS+ said...

syoknyer nak picnic...mesti best kan...
bilelah nak dapat masa bersama nih...nak cuti2 mesia pun xlepas lagi nih...

MRS. K said...

besaunye peha ammmar tu...

JHaZKiTaRo said...

salam jauh dari bumi Dublin, Ireland.. blog walking kejap.. rajin2, jemput laa singgah ke my blog.. :)