Followers

15 March, 2010

Spend my Time


Dihah tgh tgk ikan n kapal lalu lalang tepi dia...sonok sgt dia time tu

ini budak ha...sgt noty...mnjang nk bkepit je ngn aku

ni dh tntu bkepit mcm org bcinta...

Ada banyak citer yang nk di story kan dlm blog ni...bnyk benda dh berlalu...dan basi pun. Aku bz sangat skang sejak dapat bos baru kuatkuasa 8mac lalu...bos lama aku transfer ke kem pelajaran....sbtu yang lps, aku bawak dihah dtg sini. Pagi2 brsiap2 nk ke gemencheh ada knduri umah adik mak aku smpena nk g umrah 17hb ni. Balik dr gemencheh, lepak dlm 1jam brsiap2 plak nk balik putrajaya...dr kmpg terus ke mines...dh jnji ngn mypie nk belanja makan smpena bufday dia aritu...smpai mine dlm kul 6 ptg cmtu...tempah cermin mata baru skali..beli brg2 madihah...then baru g mkn...request from mypie nk mkn kt kenny roggers...so lepak kt luar leh nmpk ikan, kapal dok lalu lalang kt tepi tasik...ye ke tasik...ke lombong..hehe...lepas mkn, mcm yg dihajatkan dek ati aku ni nk g beli hp E72 yang dah lama jadi idaman. Dh belek2, dh siap2 chong hrga yang baek punya, skali aku leh ckp 'jomlah balik, gase xsedap ati lah'...tu alasan trbaik aku untk tidak meneroskan hajat diati...aku tibe2 jd blurr kt situ...lgpun dh dekat kul 10 mlm...ank2 pun dh ngantok. Sian lak kan...
Sampai kt umah, aku masih menung lg. Mypie tego, 'apsal xjd amik hp tu td...kate nk sgt beli'...dalam diam aku jwb 'xnk beli hp, tp nk beli bnda lain'...mypie dh dpt tgkap ape keinginan aku yg lagi satu tu...teroslah aku gelak besau...hahaha....nantilah, klau ada rezeki leh la g beli...duit yg dh kluaukan tu, kenalah masokkan balik. Selagi ada kt tangan kang, mcm2 bnda nk beli...




Tengoklah ammar tu...kemen kuat dia peluk aku..takot air..hehe

Dihahnye lambaian...

Pun still takot lagi...lama2 ok dh

With fifie

Mcm2 style anak2 nye possing...huhu


Ari ahad nye plak, anak2 dh bngun tido kul 7.45 pagi...awal nye ank2 aku bngun...then siap2 nk g mandi kolam lak...aritu bwk dihah xpuas dia dok mndi manda psl dia dh nk balik kmpg...so, ahadnye bwk lagi...aku ajak skali member baik aku join...aku smpai dulu kt kolam presint 9 tu org xbape ramai lagi...syoklah nk berendam..spt biasa, ammar kan penakot..so aku ngn dihah terjun dulu..ammar ayhnye pegangkan smntara nk tggu member aku smpai. Bile member aku dh smpai baru mypie join skali ngn ammar...budak kecik tu klau dh lama2 suka lah dia...nk2 tgk org ramai kan...dekat 2 jam gak kt situ..org pun makin ramai, so decide brsiap2 nk g makan...lepak warisan. Makan nasi ayam sedap...lepas mndi, perot pun mng lapo...licin je sume...xdan la nk amik gmbo makanan...lps makan je dan nk candid2 skit2 ape yg patot...tu pun hp dh berzaman...mane nk lawo gmbonye...lps mkn2...balik umah, tidokan ank2 dulu..ngn aku2 skali tido..letih le...then pkl 4 gerak ke mines balik...bkn beli hp tp amik cermin mata aku yg dh siap...murah je skali ngn bingkai baru rm168..brand swatch...oklah tu, aku pun bajet dlm 200 kebwh ke...shopping baju ank2 skali...lepak KFC lak, then baru balik kmpg. Nak anta madihah. Smpai kmpg dlm kul 8 cmtu...

Sonok nye xtrkata, spend masa ngn anak2...insya-allah, ada rezeki, pjg umo leh plan cuti2 mysia lak...

5 comments:

MRS. K said...

dihah nye muka dah macam mak die dah!! huhu.. cepat no dah besau

intan said...

mama delete gambo aku tu adoi kelako sungguh...

Ada Ayrissa said...

best2...

@e_da said...

muka kakak dihah dah lain la.. matured bila ada adik kan.. hehe ammar dah pandai mandi kolam ler. best nti leh mandi ngan adik mika ek...

paij188 said...

ahhh, kids! adorable! take care ye haja, perfect anak2 haja tu.