Followers

22 April, 2010

Keganasan Yang Terlampau

Pak incik b'cekak pinggang...huhu

Tengah bikin mykete...

Aku skang pegi keje kena drive sndiri...jadinya aku akan gerak dr umah paling awal pun dlm kul 7.10 lps anta ammar ke umah pengasuh. Adalah satu ari tu...minggu lepas la citernye ni...aku dgn xsengaja telah melanggar kete orang...aku punyalah cuak...mng area bulatan presint 15 tu jem xsemena2 yew..kdg2 xdelak jem.masa ari kejadian, mng jem luar biasa la kot bg aku..klau x, xkn aku p lnggar kete org.langgar tepi je..kiranya cam bgesel la..asal jd mcm tu, sb aku dh bg signal nk himpit ke tepi..tp ada satu kete malaun tu, dia kemen bertoya2 xbg aku himpit ke tepi..mcmlah dia bole jalan kedepan..walhal masa tu tgh jem..siyallll pnya kete tu..(lg nk salahkan org..ekekek) so aku terus jalan ke depan, dh malaun tu xnk bg aku himpit tepi dia...agknye masa aku kedepan tu...aku xpasan kete aku dh dekat nau ngn kete org...ater ape lagi bgesel le kete aku ngn org tu...huhu...lps aku dh lnggar kete org,yang paling dasyat...aku bole blah mcm tu je...bukan aku xnk turun dr kete...dh masa tu tgh jem gile..klau aku turun ada aku kena sumpah berbakul2 ngn org2 kt situ...dahla jem, lagi nk kecoh2 kan..sbnye aku gase cm xde ape2 pun yg berlaku...org yang aku lnggar tu pun hon aku cam malu2 kucing je...dan masa tu jugak, aku xtau kete mane 1 aku dh langgar, lelaki ke pmpuan mng aku xtau...sb cermin tepi tu dh trkatup masa langgar kete tu. aku tgk guna cemin tengah pun aku xnmpk ape2,..lepas kete dh gerak, aku pun menonong2 le jalan...dgn harapan kete aku xde ape2 punyalah. Tapi mypie dh pesan, smpai aje opis cpt2 tgk kete. So sesampainye aku kt tmpt parking...aku pun turun. Skali aku tgk ha kooo...kebabooo. Calar abis dh dr pintu depan bwk ke pintu belakang...xdan tu aku call mypie. Dia soh amik gmbo then mms ke dia...aku cuma bgtau dia kete xde kemek ape2 pun...just calar je...nasib la aku xkena bebel ngn dia...dia ckp..xpe sikit je tu, nnt touch up skit oklah...bnda dh jadi, nk buat cmner...ekekek..logo ati den..

Sampai kt kmpg ari jumaat lepas...org pertama yg tegur kenapa ngn kete aku tu ialah omak den. aku ape lagi citerlah kejadian yg berlaku...esoknya, ari sbtu mypie ngajak g PD...nk g basuh kete...alaigment tayar..masa g basuh kete kt lukut, dan2 lak bangla tu offer nk polish kete x...so tnya2 hrga..then test dulu betol ke bole ilang cacat cela yang aku dh buat masa lnggar kete org tu...tgk2 ilang...wah dasyat..xyah susah2 nk cat2 balik..bikin polish je dh siap...so cacat cela tu sume dh xde...lega ati aku..kete pun dh bkilat...dah santek balik...sokaaaa ati aku...
*sejak dr kejadian tu...tobat dah aku weii..aku bawak kete lebih bhati2, slow motion..kdg trlaju gak la..'ter' ajew...hehe

4 comments:

Aleeya said...

x nampak sgt pun eh..nasib tak ape2 huhuu

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

tula dia nya..len kali ati2 ye puan hajar..

sy ni pon pernah langgar kete org
tapi langgar time reverse..agagaga..sib baik org tu cakap takpe sbb kete dia mmg dah byk kemek..:-))

pasni ati2 tau..*cewah nasihat org len, kita pon sama drive main redah je..ahaha*

paij188 said...

atleast dapat pengajarn ok la tu. :)

Dee said...

xpelah..keta rosak boleh dibaiki..jgn cedera sudah..