Followers

13 May, 2010

Pemergian

Aku n farah


Semalam, pkl 4.37 petang, sahabat baik aku di opis ni post kt fb berbunyi ' baru dapat call dari adik kat kg, abah sakit n dah tak sedarkn diri..ambulans otw dtg mik abah kat umah..mlm ni nk blk tpg..hrp2 takde ape2 yg serius..doakan tuk abah saya yer..'

Aku pun komen dengan mngatakan 'take care fara,insya-allah sumenya akan baik'...lg 5 minit nk balik, tugas aku tiap2 petang kena basuh cawan bos aku...so trkedek2 le aku g pantry...otw nk balik bilik aku trserempak ngn farah kt lif...aku pun ckp 'farah, ko nk balik dh ke...insya-allah xde pape tu..jgn risau k'...skali dia menangis2 'ayah aku dh meninggal'...teruslah aku peluk dia...kami nangis sama2...masa tu PA kp pun ada temankan farah sejak dr dia menerima biter psl ayahnye tu...trkejut betol aku dgr biter mcm ni...gase cm xprcaya. Yelah, aku pun belom merasai saat2 kehilangan mak, abah. Aku pun xtau mcm mane keadaan aku bila tiba saat begitu...bkn mulut celupar mntk yg bukan2...tp mati itu pasti...aku pun mklumkan pd kwn2 yg lain ttg pemergian ayah farah...

Balik umah, still lagi ati aku ni sedih. Yelah, kawan2 kan...sikit sbnyk terasa gak walaupun bkn darah daging kita...aku msg ngn dia. Mndoakan kesejahteraan untuk dia sekeluarga. Minta dia redha dan tabah mnghadapi sume dugaan ni...aku ckp gk kt dia 'kalau ko sedih sgt, ko peluk ank ko k...disitu kekuatan ko nnt'...farah baru je melahirkan bby boy 1 mac lepas...aku tau dia seorang yang tabah...


*untuk sahabatku farah, semoga kau tabah menerima qada dan qadar dr allah. semoga arwah ayah kau trgolong dalam org2 yang beriman dan beramal soleh..amin*

5 comments:

@e_da said...

salam takziah untuk ayah farah.. kalau berita mengejut mcm tu mmg terasa kan.. lain kalau mmg dah sakit.. tp maut itu mmg pasti akan dtg pd tiap manusia..

Dee said...

al-fatihah utk arwah ayah farah..moga rohnya dicucuri rahmat..amin..

nads said...

alfatihah...takziah to ur fren dear...semoga dia dan family tabah menerima dugaan ini...

IdaShah said...

takziah...al-fatihah utk arwah

Diarihatiku1976 said...

al-fatihah utk arwah ayah farah..moga rohnya dicucuri rahmat..amin