Followers

15 June, 2010

Gajinnyew Anak Ibu Nie

Gajinkan dihah belek buku

ohh dia dlm umah mng pkai kasot eh..
kasot dia je penuh 1 almari

Ni sblm adiknye kena marah..
bole la ammar diri2 tepi2 meja tu..pstu ko siaplah

Sian dia...bwk diri main menan sndiri


Fulamak...ank sape eh ni..kemen gajin la hai mntelaah buku...siap lentok2 lagi...cmnilah baru gud gurl kan...ehh dia ni mng kena dipuji slalu, klau dimarah makin la dia melawan. Kang klau suruh amik pape kan...sikit pnya xheran dia ngn arahan aku...tp dipuji2..di ckplah dihah kemen gajin, adik je pemalas, xyah beli menan tok adik...kakak dihah gajin, lawa lak...kang dia smbung la...buah ati nenek kan...ha pstu dia g la amik brg yg kite soh amik tu...adoiyaiii, sah2 la mntk puji budak ni...

Sejak dh ada meja tulis yg aku belikan smpena bufday dia ni...bnyk gak la kegunaannya..asal pas mndi je dia terus g belek buku dia..kaler2 ke...tulis2 ke..kdg ntah ape dia buat kt meja tu pun xtau...aku kena temankan lah..wane sama2 dia...jgn adik dia ngaco, siaplah kena jerit ngn dia..kdg adiknya naik takot kakak nye kemen garang...'jgn kaco!' kate dia...silap2 dia tolak aje adiknya..adoiyaii mng sah xbole brkongsi la dia...nk xnk adiknya kenalah buat hal sndiri..main menan lain...sian ammar...nk wat cmner, kenalah mngalah. sok dh besau, dh mngerti xdelah gadoh2 kan...

7 comments:

nurul said...

kemAen ag diHAH nGAN mEJa adiAh diE tUe..
TAngAN nAK tONgkat GAk pIPi diE tuE.
HEHhHEhhE...
ciAnn daK amMAr..
TuNGGu dIE beSO skET..
siAPLAR KAk diHAh diE..
soNOkNYEr tENgOk anaK2 kO dah MemBESo Ma...

iTS ME_shIkIn

Aleeya said...

rajinnye dihah...leh ajar damia neh hehe

mama_auni said...

bagusla die dah minat...anak aku pon kalo time aku nk membaca die pon sibuk nk datang dekat..haha

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

heheh..kenela ngalah ye si adik tu.sian dia men sorang2.

itu walker kan hajar? yg ammar men sorang2 tu

ingat nak belikan rafiq satu..if tolak kan..dia laju ke depan tak? takut laju sangat kang jatuh plak terjelepuk..

psst..lawa dah blog ang..cantik..:-)

nads said...

alololo...tomeinyer...
dear, diha mmg pakai kasut sepanjang mase ke?
garang ek kakak dihah, sian adik ammar..tp,ammar baguslah wat hal sendiri...kalo hazim mahu dilawannyer...

Ada Dalina said...

huhu ja...
aku agak takut gak utk menghadapi situasi camtu...
kena blajo ngan ko ni camno nk handle 2 org anak...
huk3...

cik gObu said...

alah babe budak2 mmg mcm gitu

kecik2 nie bkn dorg paham ape

heheheh comel btol dihah dgn meja baru dia yer