Followers

02 June, 2010

Like Father Like Daughter

Mula2 mcm was2 je nk join contest kak yaya ni.Maklumlah contest dr blogger tegar kan..tp sb tgk hadiahnye lumayan, aku jalankan jugak misi aku ni menge'join' contest ni secara berjemaah ngn blogger2 lain...xkisahlah klau xmenang...asalkan aku dpt buat entry khas psl dua beranak ni...saje suka2 org kate...meriahkan mjlis..ekekek

Syarat2 contest seperti berikut :

1. Buat satu entri dan ceritakan pengenalan diri anak perempuan u olz (mesti anak sendiri tau, anak sedara ke adik ke takleh hehehe), seperti nama penuh, dan kedudukan dalam kuarga (cont anak sulung ke anak no. 2 ke) dan tarikh lahirnya. Sertakan sekali emel u olz supaya senang aku nak contact klo jadik pemenang yer. Umur anak wajib penyertaan adalah 1 hingga 5 thn!!Dah siap sila copy paste link entry u olz ni di entri aku ini. Senang aku nak tengok n check yer..

- Anak perempuan ku yang sorang ni, yang ayahnya beri nama Siti Nur Irdina Mardihah, lahir pada 1 jun 2007 n baru aje mnginjak usia ke 3 tahun pada 1 Jun yang lepas(cukup syarat dh kan). Mardihah adalah anak yang pertama kedua of coz hero (xmasok book dlm ini ceriter) dan ini email ku:heyladysz@yahoo.com

2.Post satu gambo bapak dan anak dalam entri tersebut. Hanya satu gambo! Penyertaan ini terbuka untuk u olz yg ade anak perempuan sahaja. Means u olz leh la suh hubby u olz beposing ngan anak pompuan u olz yer.

Dalam banyak2 gambo...gambo ni aku petaruhkan tuk ditayang kt sini. Persamaan dua beranak makin jelas bila mardihah dh makin membesar. Antaranya, dua beranak ini cukup2 xsuka makan makanan yang lembik2 cam bubur, telur separuh masak, kek yg ada ising trlmpau dan seangkatan dengannya.

Selain dr makanan, citarasa pemilihan sesuatu barangan tu pun sama. Ayahnya bila trjumpe satu2 barang yg dia minat, dia akan terus amik...xdelah nk tgk bnda tu ok ke, rosak ke...xcntik ke..atau ada bnda yg sama lbih cntik dr yg di pilihnya...klau dh jumpe itu..itu jelah yg dibwk smpai ke kaunter...mcm tu lah ngn madihah...ada skali tu g kedai..dia nmpk cekak rambut. 1st2 dia pegang, tu la jugak yg dia seboleh2 nak...walhal cekak rambut tu, bukan saje xcntik..dh trkopek2 lapisannya...tp dh dia nk itu jugak..bayau jugaklah....yg pertama tu lah trbaik buat masing2 kot...

Dua beranak ni jugak paling xgemau bgmbau...kau panggil mcm mane pun lah, aram dia nk mandang kamera...puas aku soh posing, soh pndang...aram...bila kala mood sepoi2 bahasa tu dtg barulah dia nk mandang kamera...lain dr tu nan ado...tu sb gmbo kt atas..aku betoya memanggil dua beranak tu soh pndang..aram ko...buat selambe je..yg si ayah mndang kedepan..yg si ank kemen leka belek patung kucing...geram haku...

Hobi/kesukaaan diaorg pun sama, si ayah suka mancing...ank nye pun sama gemau. Mungkin gemau nk mengikot je kot... Pantang ayahnya ckp nk g mancing...dia dan2 ckp nk ikot..pegi paso mlm ke, kedai2 ke pntang nmpk menan set mncing...dan2 nk beli..xheran dh patung barbie ke...menan masak2 ke..xde nyelah..tu la set mncing menan yg dia gemau...dh bape bnyk set mncing beli tok dia..konon dia ckplah 'sama mcm ayah kan'...xtau le aku klau hobi ayhnye ni dh turun ke dia..mng pgsan la aku sok...sape nk neman aku shopping???

So sesapa yang nk ngejoin contest ni bole lah g kt http://aleeya01.blogspot.com/...leh baca syarat2 nye kt situ...

3 comments:

Aleeya said...

haja..tq join contest kak yaya :))

vavavaaaa dihah sama hobi ngan ayah dia yer..leh le teman abah salu gi mancing kan..

Dee said...

good luck..wah..betul ikut ayahlah dia ni..

nads said...

amboi2...syoknyer u dear...bleh join contest..nad xbleh...coz i juz have hazim...hehe...papepun gud luck...tp biasanya kan...anak pompan manja ngan ayah...yang lelaki manja ngan ibu...dah banyak i tgk camtu...