Followers

26 July, 2010

Ini ke Manusia??

Skang gase sgt2 stress..makin ari makin malas sgt nk pegi keje...gase pegi keje tu mcm pegi bperang. Skang skali lagi aku rasa saat yang xbest nk pegi keje...
'bape bnyk sgtlah gaji yang naik untuk gred yg baru ni'...
ok tu ungkapannye...aku pelik sgt bila gred dh naik ni, gaji of kos la naik sama..TAPI bukanlah naik smpai begibu2...stakat seratos lebih aje, itupun setelah bape tahun penantian sume2 PA nk naik gred yg ada diploma...diulang..yg ada diploma...tapi tulah kan, manusia ni klau dh nama pun bos, nak2 bos betina xpenahnye ok sepanjang aku bkhidmat dekat 7tahun dlm gomen ni...balik2 ungkit, gaji u dh naik...gaji u dh naik...eh duit gaji tu beli pemakan pun jadi tahik la..bukan jd jongkong emas pun...ntahlah, aku xgase happy bekeje kt sini skang..aku dh gase mcm dlm ketakutan. dahla garang nk mampos..marah org suka2 ati depan org ramai...kang surat ilang, kate aku yg xrekod surat...walhal surat tu xmasok pun kt tmpt aku ni...aku tgk pa2 lain relaks je...bos2 diaorg pun ok...xde pun nk amik kisah.balik tepat2 kul 5, bole baca novel lagi, bole mngadap pc dr pagi smpai ptg..tp yg aku ni, pagi2 dh amik air panas dia...kang lunch bncuhkan jusmate dia...ptg dh basuh cawan, pinggan sgala dia...smbil tu aku merekod surat, pnggil pgwai2 yg sgt malas nk dtg jumpe dia...pnggil bkn skali dua dlm 1 ari...aku panggil pgwai bkn guna pone k, tp aku pegi panggil sorang2 bilik ke bilik...cari smpai jumpe..xjumpe, msg or call...msg guna kredit aku..diulang, kredit aku...mklumbalas nk kejau, kdg gase org meluat tgk aku...nk wat cmner..aku TERPAKSA buat mcm tu..klau x aku yg kena dulu. tu blom lg dia meroyan bila pgwai dtg lmbt jumpe dia..blm lg dia meroyan mklumbalas lmbt smpai ke dia...ape jenis kemarahan dia, sume dia lepaskan kt aku...ko gase best x, bila ko bckp ngn bos elok2, nk smpaikan msg itu ini, tapi muka bos ko mcm bnci nk mandang ko...gase kite ni dtg bwk biter malang tok dia...atau lebih tepat, mcm kite ni pencacai yg dtg kutip najis...ha mcm tu la yg aku gase skang ni...dia xpenah respek kite ni as pembantu dia..xpenah hargai keje ikhlas kite..klau aku trpksa el plak, sb si ammar demam ke, pngasuh cuti ke.aku msg ayat mengalah nk mngadap agong...tp dia xpenah balas lgsg msg aku..nk kate ok ke..xok ke aku bole el kan...klau aku call,dia ckp pun mcm xsuka..so better aku msg ajew...dh la sblm ni kes yg aku cuti dikata berpakat ngn org lain aku gk yg kena tnggung. Ape jenis keje la yg aku gase ada je yg xbetolnya..ada je salahnye.
Skang dia soh aku amik minit mesyuarat lak. Mklumbalas segala aku yg kena prepare, kena bentangkan skali dlm mesyuarat...tu skop tugas PA ke??jwpan dia, sy trpksa buat mcm ni untuk u,sb u 'xde keje', 'duduk saje'..bahalul je kan.agknye yg rekod surat,yg ada call in/out,yg pnggil pgwai2,yg uruskan kete dia,yg buat keje2 lain tu bkn keje la bg dia yew...sian2...tu lg menambahkan stress aku...
*pegi keje dlm ketakutan..stress yg trlampau...pegi mngadap dia mcm nk mngadap hakim yg nk jatohkan hukuman gantung smpai mati...well sape yg kenal bos aku, mgkin ada yg tau kenapa dia tibe2 ditukarkan disini...kes dia sgt popular...tapi kenapa bg aku bos yg mcm tu???tensyen laaaaa....

9 comments:

cujen said...

weh, bos camni ko kena lawan je... kena berani sket..ko takut2 mmg la dia pijak2 ko... org camni kena ajo sket... klu aku la, aku pedulik hape... janji aku wat semua keje aku.. klu dia marah2 ko depan org.. ko ckp je camnie ' puan ingat saya ni anjing ke puan nak maki hamun saya..? saya pun manusia biasa yang layak terima penghormatan sebagai manusia.. kalau puan tak suka saya, puan mintak la tukar tempat lain' . hahahaha...

ala, ko pk camni je la.. takde nye ko sampai kena berenti keje kalau melawan dia.. paling kuat pun dia tukarkan ko...atau ko tak dapat apc or maybe susah nak naik.. tu je... tek menjejaskan ape pun...

aku geram betul klu de bos camnie...

kalau nak best mehlah tukar kastam.. bos sume dijamin baik...

cik GULA-gULA said...

wah..
jenuh la camni kan kak??

papepun..fifht for ur right!

Dee said...

er..xleh mtk transfer ke sis? sian u..

nads said...

uik..boss kamu itu bukan org yang baik2 la kalo dia sendiri ditukarkan ke tempat disebabkan ade kes...
pape sajelah manusia macam tuh...menyusahkan org jer...

nasaoji said...

huhh..riso gak aku klu dpt bos ghupe tu..

tak mo tukar tmpt lain ke?..dah lbh 3 tahun, jpa layan klu nak tukar tmpt lain..

nmmy84 said...

tensi sungguh mama klu gini g keje.kuatkan semangat k.tak pun carik tempat baru pulak...klu tak nanti lagi pressure lagi susah nak keje.

Aleeya said...

sian haja..sabo la utk sedikit masa lagi yer..klo tak tahan sgt..survey dulu tempat yang best..moga bos ngokngek tu mati awal..eerkk pencel awal ..opsyen keww hehehehe

farain said...

isk...cian ko mama...mesti ko sangat stress skang nih...

memang patot pon ko mintak tukar laa...dok ctu lelame buat ape...keje pon tak happy...

Puteri Satu said...

eii... mintak jekla tukar ja.. habis citer... tak yah nak tunggu2 lagi.. kita klu keja tak seronok.. memang stress.... sebab satu hari kita di ofis...