Followers

11 November, 2010

Si Anak Bujang

adik..pakai cekak ni...cantek nya dia..
huhu..kena buli ngn aku aje dia
noty oty

Dah lama aku xupdate psl ank2...aku nk citer psl ammar dulu la...dari dia mula demam aritu smpai dia dh sihat n skang dh mula dpt selsema baru 2 ari dok umah pengasuhnya. Masa dia xsihat, memang susut la badan dia. Xnk mnyusu sgt, xnk makan...asyik nangis je. Muka pun dh naik kecot sb asyik nangis. Bile dh sihat, alhmdulillah skang dh nk makan aje. Dia xkisah sgt klau pedas skit..cam kari kan rempah tu cam pedas kan..tp dia xkisah...letak setitik dua kt nasi, then mkn ngn ikan goreng..laju je dia makan. Kalau dh ari2 sup, sup sayur, pindang pun muak jugak kan...tukar selera la skali skala...still lagi mnyusu badan ngn aku. Campur2la, siang susu formula, malam bf. Malam2 mng dia xpndang lgsg botol susu..klau ada aku bwk ke bilik...trpelanting dia baling botol tu..dasyat bdk ni.

Ammar dh mula melasak. Pegi shopping kompleks kem salam nk dokong2 atau jalan sndiri nk pimpin2 tgn ni...xmain la kate dia...nk jalan, nk lari suka2 ati dia..bnyk dh perkataan yg dia dh mula sebut...nah(bagi brg kt kite), nanak(xnk),alaaa(bile ckp, dh sudah mndi...adik jom)mng pjg la alaaaaa dia tu, pnggil ayah..pnggil ibu tetaplah xtau2 lg..amaa kdg2 tlepas ckp, plg bnyk dia sebut 'ni..ni'(ini) dia nk ape2 dia akn tnjuk aje 'ni..ni..ni'...

Aku dh start bg scoot imulsion kt ammar. Kdg2 ada bg apeton jgk..mcm gula2 suka la dia kunyah kan. Bulan ni kena injektion untuk yg last step pnya...Mcm manelah nnt dia pnya meronta tu...bkn bole sakit sikit, mcm aku gak lembiknya..hehe.

2 comments:

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

bila haja start campur susu?
oo inject 18 bulan eh? sib baik selera dia mai balik kan ja..if tak sian la makin susut..

rafiq lak if sy ajak dia masuk time ngah mandi..dia cakap Moooooo or namooooo panjang lak tu wekkekeke

Cik Puan*PIE said...

rose:erm start cmpur susu masa dia setahun 1 bln xsilap. Masa tu sus dh xbape bnyk, n dia kerap nyusu.bl xknyang dia baran la kan...so far dia amik susu mamil gold...ok la serasi ngn dia...