Followers

16 March, 2011

Tersentap okehh

gmba from google

Balik smlm, terus2 aku cek botol susu c ammar...xsgka botol susu ank aku tu no 7...siap tulis pc...siollllllllll.....mnyirap darah pun ada. Tersentap apatah lagi. Terus2 aku cmpak botol susu tu ke tong smpah....dlm ati berkata2 'jgnlah ada ape2 yg brlaku'. Dekat 3bln gak c ammar guna botol susu jenis tu. Bukan 3,4 inggit rega botol tu...rm9.90 la gak sebotol untuk 5 oz nye size...Malam td gak terus g beli botol susu lain. Cuma yang merisokan, c ammar dh kenal mane 1 jenis botol susu dia kt taska, kt umah. Kalau pembantu dh siap2 kan susu sblm balik, time nk amik bramai2 tu, dia dh kenal mane satu tok dia. Ni aku tuko botol lain, xtau la dia kenal ke x...smlm test lps smpai umah, soh amik botol susu...dia g la amik botol dia. Kt taska xtau la cmner kan...sb botol susu bnyk.Cuma pagi tadi aku dh pesan kt cikgu2 nya, ammar dh tukar botol susu baru..nama mng kena n ada aku labelkan kt botol susu tu n sblm2 ni pun...tp c ammar kan xgeti mbaca lg. Riso gak ni...tp tawakal jelah.


* mudah2an ammar cam botol susu dia kt taska...

12 comments:

@e_da said...

ja... akak mmg letak label semua brg2 mika di nursery. kalau botol susu tu akak buat sticket nama... kat botol, kat penutup semua akak letak.. sebab taknak diorg guna yg anak org lain punya bg kat dia... nanti buat gak tuk ammar ya

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

lor..penipu tol ye..dah sah2 ade no. 7 tu kan ja..ish2 kene lebey ati2 tuu

den guno avent yo. sbb itu yo yg mat rafiq nok!

IdaShah said...

mcm khayra lak suka yg katun. k.ida dah beli avent dia tak nak. tak cantik katanya..

nazrin mmg pakai avent. risau kan psl botaol susu nie kecoh 1 malaysia

cujen said...

beli la brand avent... ok sket event mahal pun.

nasaoji said...

sufi oun barang2nyer bakal di label tak lama lagi..

mak aiihh,,trus buang ko ehhh...

Cik Puan*PIE said...

@e_da:mng dh label nama sgala kak ida.tp c ammar tu dh biasa tgk botol yg lama je..riso yg baru ni dia xcam.mklumlah xgeti baca lg wlpun dh ada label..hehe

rose:mahal kemain, tp no 7 n PC okeh...hanginnnnn aku.

idashah:tu la c dihah pun gemau katun matun, yg mak nye pun sama katun matun gak jd pilihan.

cujen:dua2 ank aku rejek botol event tu cujen. rejek putingnye sebenaunye...

odah:arus terus buang..pndang lagi sakit mata...hehehe

ShimaSalleh said...

kes sy pon sama cam akak. Sy dh tergerak hati nk tukar botol ank yg lebih elok tp tau la bpknyer sik kata nti2 jer.. Tup2 kuar biter psl botol ni. Ank mmg dh lama xtukar botol susu.. Harap xde paper. So far dia mmg jarang sakit ni. Klu demam cepat je baik.

eLLy said...

Haja ape kata ko tampal gambar Amar kat botol tu walau pun dia tak tau baca tapi mesti dia kenal muka dia ;)

Dayu said...

ammar pakai apa?
NUK wide neck tu ke?? NUK tak free BPA ke??

afni+hafiz=dani said...

wah cantik nya botol NUK ni

Cik Puan*PIE said...

shima:tu la kan, klau xde biter psl botol susu ni, agknye 3,4thn kite dok beli la botol susu mrbahaya tu tok ank2

elly:klau dia cam gmbo dia la kan..buatnye dia pun blurr...hahaha

dayu:ammar sy tukarkan botol je, yg standard pnya sb puting dia guna dr brown's.

afni:mng cntik2 botol kt pasaran ni...yg katun matun tu plg kite suka kan...tp skang kena la pilih BPA FREE

nads said...

insyallah..ammar budak bijak...dia mesti kenal botol susu baru dia...